הג'וקר של שולחן החג: מתכון לתפוחים במילוי מפתיע במיוחד

אנחנו חייבים להודות שהשילוב בין בשר ותפוחים נשמע לא שגרתי, אבל כשטעמנו את המנה הזו – הרגשנו כאילו פספסו כל הזמן הזה דברים גדולים בהרבה

תפוחים במילוי בשר ורכז רימונים אפוי, צילום: גיל אבירם

תפוח הוא אחד הפירות האהובים עלינו ביותר. המתקתקות שלו כובשת, וכל ביס שלו מרגיש כאילו השתלטנו על ממלכה קטנה, לכן כל כך הופתענו לטובה כשאכלנו את מנת התפוחים במילוי בשר ורכז רימונים – שפשוט הדהימה אותנו.

מצרכים (ל-6 מנות):

  • 6 תפוחי עץ ירוקים

למילוי:

  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 46 כפות שמן קנולה
  • בצל לבן גדול קצוץ
  • 2 תפוחי עץ ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 ענפי סלרי אמריקני קצוצים עם העלים
  • קוואקר טחון
  • תפוחי עץ
  • מלח (לפי הטעם)
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית הל טחון

לרוטב:

  • 1 כוס סיידר
  • 1 כוס ציר עוף
  • ½ כוס רכז רימונים
  • 2 מקלות קינמון
  • 8 יח' תפוח עץ מיובש
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כף וחצי קורנפלור

הוראות הכנה:

  1. להכנת המילוי: מחממים במחבת את שמן הקנולה. לאחר חימומו, מזגגים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומטגנים מספר דקות. מקררים מעט. מערבבים עם שאר חומרי המילוי ומקררים היטב.
  2. להכנת הרוטב: מניחים בסיר את כל מרכיבי הרוטב, פרט לקורנפלור. מביאים לרתיחה. מדללים את הקורנפלור במעט מים, מסמיכים בעזרת הקורנפלור על ידי הוספתו תוך ערבוב עם הרוטב הרותח, ומסירים מהלהבה.
  3. להכנת התפוחים: חוצים את התפוחים לרוחב, מרוקנים את החלק הפנימי שלהם ליצירת מקום למילוי, ויוצרים להם בסיס על ידי חיתוך חלקם התחתון. ממלאים כל חצי תפוח מתערובת המילוי ומסדרים בתבנית עמוקה. יוצקים מעליה התבנית את הרוטב, מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף, ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 50 דקות לריכוך.
  4. מגישים לצד פירה או תפוחי אדמה מבושלים. אם הרוטב לא נשאר סמיך, ניתן להסמיכו שוב וליצוק על התפוחים לאחר הצילחות.

המתכון באדיבות שף אבי שטייניץ, מנהל התחום הקולינרי "אורט דן גורמה"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר