מתכון פשוט למנה קייצית: טרטר דג אינטיאס עם רוטב אחו בלנקו

זה רק נראה מורכב: השף בני מדר, שמוביל את מסעדת "ספרה", שיתף אותנו במתכון למנה טעימה בטירוף ופרשית של טרטר דג אינטיאס • מפתיע, אבל היא קלה מאוד להכנה בבית

טרטר דג אינטיאס. צילום: אנטולי מיכאלו

"טרטר היא למעשה מנה של דג או בקר טריים קצוצים, אליה מוסיפים חומרי גלם שעוזרים להחמיא לטעמם הטבעי", מסביר השף של מסעדת "ספרה" ברחובות, בני מדר ומוסיף: "הערך החשוב ביותר כשמכינים טרטר הוא הטריות - חומר הגלם חייב להיות פרשי ביותר. על מנת להכין טרטר נבקש את הדג בצורה של פילה. אם לא רוצים לקצוץ בבית, אפשר לבקש מהקצב או הדייג שיקצצו עבורכם לטרטר".

טרטר אינטיאס אחו בלנקו

רכיבים

להכנת טרטר דג

80 גרם אינטיאס קצוץ (עם סכין)
כף עירית קצוצה
כף בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות
כף פלפל צ'ילי אדום קצוץ לקוביות קטנות

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים שמן זית לימון ומלח לפי טעם

להכנת אחו בלנקו

אחו בלנקו (שום לבן) הוא למעשה מרק קר שעשוי בעיקר משקדים מולבנים טחונים עם שום, לחם, שמן זית, מים ותבלינים.

כף שקדים פרוסים
רבע כוס מים קרים
1 שן שום
בערך כף חומץ בן יין לבן
1 פרוסת לחם בלי הקשה

אופן ההכנה

טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק

להכנת קרם אבוקדו

רבע אבוקדו
כפית מיץ לימון
2 טיפות שמן כמהין איכותי
מלח

אופן ההכנה

טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק

אופן הרכבת המנה:


קולים פרוסת לחם מחמצת על המחבת
מסדרים את טרטר הדג על פרוסת הלחם הקלוי
מעטרים ברוטב אחו בלנקו וקרם אבוקדו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר