מוס שוקולד וקצפת שהילדים יאהבו במיוחד

מאיה דרין נשלחה למשימה עיתונאית: לבדוק האם המילקי בגרסת קצפת יוצא דומה למקור • המסקנות היו חותכות • מתכון מתוק

אני לא יכולה לתאר במילים את גודל השמחה והצהלה שעלו ממטבחי כשראו ארבעת בניי את אריזת הקרטון הסגולה והמלבנית ועליה שלוש מילות הקסם ״הקצפת של מילקי״. איתמר, בן ה-11 מיהר להבהיר ש"ידוע שמילקי טעים בזכות הקצפת המטורפת שלו". ובכן, שמחה וצהלה.

התרשמות ראשונית

לפני שפנינו למלאכת ההקצפה המיוחלת התעכבתי על רשימת הרכיבים, כמובן: בדומה מאוד לשמנת מתוקה להקצפה, גם בקצפת של מילקי יש חלב, שלל מייצבים ומסמיכים וסוכר.

חלק מהמייצבים ידועים, מותרים ובטוחים לשימוש כמוE41   - גואר גאם ו-E406 קרגינן. שניהם מופקים ממקורות צמחיים והינם בטוחים לחלוטין לשימוש.

לעומת זאת, רכיב בשם b472 E-עלום שם ובלתי ניתן להתחקות אחר טיבו, גם הוא מופיע על האריזה תחת "מייצבים".

רכיב נוסף שאינו מתיישב עמי הוא אסופה של נתרנים זרחתיים למיניהם המסומנים כ-E339 ותפקידם הוא לווסת חומציות. אין מאמר אחד שממליץ על צריכת נתרן זרחתי כזה או אחר.

גם חומרי טעם וריח מפחידים אותי, אך מכיוון שמדובר בקצפת בטעם וניל, אני רוצה להאמין כי מדובר בתמצית וניל ותו לא.

בנוגע לערכים תזנותיים, כמובן שהעדפתי לא להתעכב שם, בכל זאת מדובר בקצפת ומי אוכל קצפת במסווה של תזונה מאוזנת? גם אני לקחתי את הטעימה למקום של כיף ונהנתנות עד כמה שניתן.

ניגשים למלאכה

ובכן, ניגשתי להקציף לפי ההוראות שעל האריזה. זה נחמד שלא צריך דבר מלבד מיקסר עם וו הקצפה ואין צורך למדוד כמות סוכר ולהוסיף.

השמנת הוקצפה חיש מהר לקצפת וחמש כפיות נשלחו אל קערת המיקסר, שלי ושל ארבעת בניי שחיכו בסבלנות מהולה בקוצר רוח.

אבוי, כמה גדול היה מפח הנפש. אין כל קשר בין הקצפת של מילקי במעדנים לקצפת של מילקי! לא הטעם ולא המרקם. התקבלה קצפת סמיכה, דחוסה, מאוד קטיפתית, היא אינה מתוקה דיו ובאופן כללי חסרת טעם ועניין.

רק כדי ליישר קו, כשאני מקציפה קצפת, מוסיפה לבד את כמות הסוכר הנדרשת, מאבקת פנימה אבקת מקל וניל אני צריכה להילחם על הקערה כדי להציל את הקצפת שאני צריכה עבור מתכון. ילדיי ובן זוגי לא עומדים בפיתוי, מכורים לטעם, מתענגים על המרקם.

כדי להציל את המצב, הכנתי לבני ביתי מוס שוקולד עם קצפת שאמנם רחוק שנות אור ממילקי ואינו דומה לו כלל אלא רק ברעיון הכללי. נרשמו שביעות רצון ופיוס עולמי.

מוס שוקולד וקצפת לא של מילקי

רשימת רכיבים ל-8 מנות:

2 מיכלי שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

6 כםות קקאו

1 פחית חלב מרוכז וממותק

לקצפת:

1 מיכל שמנת מתוקה

4 כפות אבקת סוכרֿ

1 כפית אבקת מקל וניל או תמצית וניל משובחת

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד, מוסיפים חלב ממותק וקקאו מערבבים היטב ומצננים מחוץ למקרר.

2. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים את תערובת השוקולד לקצפת.

3. מעבירים לכלי הגשה.

4. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר וניל, מסדרים תלוליות מעל המוס ושומרים בקירור עד להגשה.

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר