לכבוד הסתיו: מאפינס עם מיץ תפוזים

קהל הצרכנים צורך מיץ תפוזים קנוי כי הוא זמין וזול יותר • מאיה דרין בדקה מיץ תפוזים אורגני והכינה ממנו מטעמים

מיץ התפוזים המומלץ ביותר הוא זה שאנו סוחטים בבית מתפוזים טריים ומיד שותים. ובכן, גם במיץ תפוזים סחוט של כל יצרנית מזון המתמחה בז׳אנר נשמרת כמות מסוימת של ויטמין סי, אך הכמות קטנה בהרבה, ואיכותו של הוויטמין פחותה.

כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי, מתפוזים טריים בזמן אמת, מכילה ויטמין סי באיכות גבוהה וכמעט פי שלוש כמות הסוכר, שכן עבור כוס נדרשים כשלושה תפוזים. מיץ תפוזים קנוי, סחוט טבעי, מכיל את אותה כמות סוכר גבוהה ופחות ערכים תזונתיים שאיכותם נמוכה יותר.

יחד עם זאת, מפאת חוסר זמן, חוסר מודעות, מחיר, מקום אחסון וכדומה, קהל הצרכנים צורך בעיקר מיץ תפוזים מבוקבק וקנוי. הוא זמין יותר, קל לאחסנו (בקבוק אחד של ליטר מיץ שקול לכ-12 תפוזים) והוא זול יותר.

חישוב מהיר מראה כי קילו תפוזים עולה בממוצע 9.90 שקלים. בקילו יש בין 5 ל-6 תפוזים, כלומר כשתי כוסות מיץ טבעי, עלות כוס אם כך כ-4.5 שקלים. בקבוק של ליטר מיץ תפוזים קנוי נע בסביבות 16 שקלים ועל כן כוס אחת נדיבה עולה 4 שקלים. ההבדל אמנם זניח, אבל קיים.

ואם ענייני תזונה ומחיר הם השיקול העיקרי, הרי שלשוק המיצים הטבעיים נכנסים אט אט שחקנים חדשים ואורגניים כמו חברת השדה מוצרים אורגניים, המציגה לקראת הסתיו סדרת מיצים אורגניים, ביניהם מיץ תפוזים המכיל פירות סחוטים וטבעיים.

מבחן הטעם

מטעימה של המיץ עולה כי הוא אינו שונה מאוד מטעמם של מיצים אחרים אך מזכיר יותר את מיץ התפוזים של המותג הבינלאומי ״מינוט מייד״ הפופולארי עד מאוד. יש כמובן לציין שעל אף היות התפוזים אורגניים והמיץ סחוט ולא עשוי מרכז, אין שום קשר בין הדבר האמתי לבין זה המבוקבק.

מכיוון שאצלי בבית אין ביקוש רב למיץ תפוזים שכזה, גם לא אורגני,, כל שנותר הוא לאפות מאפינס סתווים בטעמי הדרים, אלה נזללו בן רגע.

מאפינס תפוזים ושקדים:

רשימת חומרים ל-12 מאפינס:

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 מיכל שמנת חמוצה

1/2 כוס מיץ תפוזים

2 כפות מייפל

1/2 כוס שמן קוקוס

גרידת לימון/תפוז מפרי אחד

1 וחצי כוסות קמח

1 כפית סודה לשתיה

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כוס שקדים טחונים

 

לקישוט:

¼ כוס שקדם טחונים

¼ כוס סוכר דמררה

 

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים ביצים, כוס סוכר, שמנת חמוצה, מיץ תפוזים, מייפל, שמן קוקוסֿ, גרידת פרי.

2. מוסיפים את הקמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה, שקדים טחונים ומערבלים רק עד שכל המרכיבים נטמעים יחדיו.

3. מעבירים לתבנית שקדים מרופדת בעטרות נייר המתאימות לאפייה.

4. מערבבים שקדים טחונים וסוכר דמררה וזורים על פני כך מאפין.

5. אופים בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-12 דקות.

6. מומלץ לזלול באותו היום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר