עם בוא החורף, משיקה עלית קפסולות קפה בטעמים שרקח ויצר השף המוערך יוסי שטרית. הטעמים מתכתבים עם עולם המתוקים הלבנטיני: עוגיית מרציפן, מלבי, עוגת הל וקינמון.
זוהי לא הפעם הראשונה שהושקה בארץ קולקציה של קפסולות קפה בטעמים, היו אלה נספרסו שעשו זאת ראשונים. וגם הקפסולות שלהם זכו בביקורת פושרת מצדי.
מכיוון שאינני חובבת הז׳אנר, טעמתי את הטעם המאוזן ביותר לדעתי, המרציפן. חיזוק של קפה עם ליקר אמרטו זהו פינוק רציני שמתמקד באותה קשת טעמים- קפה ושקדים.
אך לצערי, הקפסולה עתירה בחומרי טעם וריח ואין בהן זכר לדבר האמתי. הטעם והארומה הם סינתטיים לחלוטין. סיכוי סביר כי הקפסולות הללו מתאימות יותר למשקאות חורף חמים בטעמים שונים אך אינן מתאימות כלל וכלל לשתיית קפה.
שימוש נוסף הוא באפייה והכנת קינוחים, גם שף יוסי שטרית סבור כך, ויחד עם מארז הקפסולות מצורפת גם חוברת מתכונים. אני לא בטוחה שמחיר הקפסולות מצדיק את קנייתן רק בשביל להכין מהן מתוקים מבוססי קפה, אך אם התגלגלה קפסולה שכזאת לפתח מטבחכם, זוהי המלצתי החד משמעית.
עוגת שוקולד, קפה ושקדים – ללא גלוטן
חומרים (ל-2 עוגות אינגליש קייק)
200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
2 מנות אספרסו קצר בטעמי מרציפן של עלית
4 ביצים
150 גרם חמאה
½ כוס סוכר לבן
¼ כוס סוכר חום דחוס
5 כפות קורנפלורֿ
1 כוס שקדים טחונים
2 כפיות אבקת אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרו שוקולד, חמאהֿ, סוכר לבן, סוכר חום. מערבבים לתערובת חלקה.
2. מוסיפים את הקפה ואת הביצים ובוחשים לתערובת חלקה.
3. מוסיפים את היבשים ומערבבים רק עד שנטמעים בתערובת.
4. מעבירים ל-2 תבניות אינגלייש קייק (בגודל של חד פעמי, הן צרות יותר)
5. אופים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך 25 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו