עוגות גבינה נוסטלגיות לשבועות

לכבוד החג הטעים בשנה, מאיה דרין אפתה הומאז' עדכני לעוגת גבינה אוכמניות וכן בראוניס שוקולד וגבינה, שהפך לשילוב אייקוני ומשגע

עוגת גבינה מאיה דרין, צילום: מאיה דרין

כמה שאני אוהבת עוגות גבינה. מתכון אחד מלווה אותי משנה לשנה, עוגת הגבינה שלי. לקח לי זמן מה להגיע לשילוב המושלם בין מתיקות לחמיצות, בין רכות לפריכות. למדתי על עצמי שאני מעדיפה את אלה האפויות על פני אלה הקרות. ערבבתי, טעמתי, שיניתי הוספתי והגעתי למתכון האולטימטיבי שטעמיו טעמי קרמל, אגוזים, שוקולד לבן וגבינה והוא מלווה אותי נאמנה.

אך, אין פעם שלא אתפתה ליצור טעמים חדשים או להשתעשע עם אלה המוכרים. לכבוד החג הטעים בשנה, אפיתי גם הומאז' עדכני לעוגת גבינה אוכמניות וכמובן בראוניס שוקולד וגבינה, שהפך לשילוב אייקוני ומשגע.

צילום: גיל קרמר

עוגת הגבינה שלי

רשימת חומרים לתבנית עגולה מס. 26:

קלתית:

250 גרם עוגיות או ביסקוויטים (אני משתמשת בעוגיות לוטוס בטעם קרמל)

1 כוס פקאן

2 כפות קקאו

1/4 כוס סוכר

100 גרם חמאה מומסת וצוננת

למלית:

200 גרם שוקולד לבן

3/4 כוס שמנת מתוקה

1 ו-1/2 גביעי גבינת שמנת (300 גרם)

200 גרם גבינה לבנה 9%

1/2 כוס סוכר

4 ביצים

לציפוי:

1 גביע שמנת חמוצה

100 גרם גבינת שמנת (חצי גביע)

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל משובחת

אופן ההכנה:

לקלתית: טוחנים את הביסקווטים, הפקאן, הקקאו והסוכר לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבם לתערובת פירורים לחה. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ומהדקים את הפירורים לתחתית ולדפנות ויוצרים קלתית אחידה. מקררים כ-15 דקות במקרר. למלית: ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ומערבבים היטב לתערובת דלילה וחלקה.

מערבלים את גבינת השמנת, הגבינה הלבנה והסוכר, מוסיפים את הביצים אחת, אחת ותוך כדי ערבול.

מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הגבינה ומערבבים לקרם אחיד. יוצקים את המלית על פני הקלתית הקרה ואופים בתנור בחום נמוך (165 מעלות) במשך כשעה עד שפני העוגה זהובים והיא מעט רוטטת במרכזה.

מוציאים מהמקרר ומצננים כ-15 דקות. לציפוי: מערבבים את כל מרכיב הציפוי, יוצקים מעל העוגה האפויה ואופים בתנור במשך כ-15 דקות נוספות, מקררים 4 שעות לפחות לפני ההגשה.

בראוניס שוקולד גבינה

רשימת חומרים לתבנית מלבנית 20 על 30 סנטימטרים:

לתערובת הגבינה:

250 גר' גבינת שמנת 30% שומן בטמפרטורת החדר

50 גר' חמאה מומסת 

1/3 כוס סוכר 

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

1 כף קורנפלור 

לבראוניז: 

200 גר' שוקולד מריר

200 גר' חמאה

3 ביצים

1/2 כוס סוכר 

1/4 כוס סוכר חום כהה דחוסה 

¾ כוס קמח תופח

אופן ההכנה:

לתערובת הגבינה: 

מערבבים יחד גבינה, חמאה מומסת, סוכר, תמצית וניל וביצים. מעבירים כוס מהבלילה לקערית. מוסיפים קורנפלור לקערית וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא  גושים. 

מחזירים לקערה עם תערובת הגבינות וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

להכנת הבראוניז: 

ממיסים יחד שוקולד, חמאה ושני סוגי סוכר

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים לתערובת חלקה

מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

הרכבה ואפייה: 

יוצקים 2/3 מתערובת הבראוניז לתבנית משומנת (שומרים בצד את יתרת התערובת), יוצקים את תערובת הגבינה על הבראוניס. בעזרת 2 כפות מפזרים מעל הגבינה ערמות קטנות מתערובת הבראוניס שנותרה, בעזרת חוד סכין יוצרים דוגמת שיש. אופים בתנור 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד ששכבת הגבינה תהה שחומה והמאפה יציב. מצננים לחלוטין ומעבירים לשעתיים למקרר (כדי להקל על הפריסה) ושומרים בקירור.

ריבועי גבינה ואוכמניות

רשימת חומרים לתבנית מלבנית 20 על 30 סנטימטרים:

לבצק:

1 כוס אגוזי פקאן

3 חלמונים

1/2 כוס סוכר

קורט מלח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ו-3/4 כוסות קמח 

למילוי:

1 כוס ריבת אוכמניות

1 כוס אוכמניות טריות או קפואות

250 גרם גבינת שמנת

2 כפות קורנפלור

1 ביצה

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

לבצק: במעבד מזון טוחנים פקאן וקמח לאבקה, מוסיפים חלמונים, סוכר, מלח, וחמאה.

מעבדים בפולסים עד שנותרים פירורי בצק. מפרישים 1/4 כמות בצק ושומרים במקרר.

את החלק הארי של הבצק משטחים בתבנית בגודל 20 X 30 בעזרת האצבעות לבסיס אחיד. מעל הבצק מורחים ריבה.

למילוי: מערבבים גבינה, קורנפלור, ביצה וסוכר ויוצקים את מלית הגבינה  מעל הריבה.

מפזרים אוכמניות ומעליהן את הפירורים שנותרו במקרר על פני התבנית.

אופים בתנור חם ב180 מעלות במשך כ-30 דקות עד שהפירורים מזהיבים והעוגה מוכנה.

מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר