מתכונים מהטרנד שסוחף את הרשת: קינוחים מוקטנים

יותר ויותר אנשים מכינים היום קינוחים מוקטנים לקערת החלב שלהם במקום דגני הבוקר הרגילים • כך תכינו בעצמכם קערה שתוכלו להעלות לאינסטגרם

בתקופה האחרונה, הרשתות החברתיות התמלאו בתמונות של מיני פנקייקים ועוד שלל קינוחים מוקטנים ומיוחדים. בלוגרים רבים התחילו להכין לעצמם קערת קורנפלקס משודרגת, כך שאת מקומם של דגני הבוקר תפסו קינוחים מיניאטוריים כמו מיני אלפחורס, מיני דונאטס ועוד.

הטרנד הפוטוגני חצה את גבולות האינסטגרם ויותר ויותר אנשים מכינים היום קינוחים מוקטנים לקערת החלב שלהם. מדובר בעבודה לא פשוטה בכלל, אבל התוצאה בהחלט שווה את המאמץ.

"קורנפלקס" מיני עוגיות סקיפי ושוקולד צ'יפס 

צילום: נטע לויה
צילום: נטע לויה

באדיבות נטע לויה בלוג מאנצ'קין

מרכיבים:

100 גרם ממרח חמאת בוטנים קלאסית סקיפי (1/2 כוס) 

200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

200 גרם סוכר חום כהה (1 כוס פחות 2 כפות)

150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס) 

10 גרם מלח (2 כפיות)

2 ביצים

400 גרם קמח לבן (3 כוסות פחות 2 כפות)

5 גרם אבקת סודה לשתייה (1 כפית)

250 גרם שוקולד צ'יפס 

לזיגוג:

2 כפות גדושות ממרח סקיפי

2 כפיות שמן 

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם הסוכרים, ממרח סקיפי והמלח.

2. מוסיפים את הביצים בהדרגה, מוסיפים ביצה אחת ורק כאשר היא נטמעת בתערובת מוסיפים את הביצה השנייה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד. 

4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עוד מספר שניות.

5. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות. 

7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. בעזרת הידיים או כפית קפיצית קטנה, יוצרים מהבצק כדורים קטנטנים (כל כדור בכמות של בערך 1/2 כפית בצק) ומניחים במרווחים קטנים אחד מהשני. הבצק הוא בכמות גדולה יחסית ולכן תצטרכו לאפות בכמה סבבים בתנור. 

8. אופים במשך 5-6 דקות עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות מעט בקצוות. 

9. מצננים את העוגיות ובינתיים מכינים את הזיגוג- ממיסים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה את הממרח סקיפי. מוסיפים שמן ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף קטנה או לחלופין משתמשים בכפית. 

10. מזלפים מעל העוגיות הממרח שנוצר. נותנים לזיגוג להתקשות במשך עשרים דקות בערך (אפשר לזרז תהליכים ולהעביר למקפיא לכמה דקות. 

11. מגישים בקערה עם חלב כמו קורנפלקס, או איך שאתם אוהבים.

"קורנפלקס" סינבונס לוטוס מיניאטורי

צילום: גל קלדרון
צילום: גל קלדרון

באדיבות גל קלדרון

מרכיבים :

לבצק:

170  גרם קמח לבן

2  כפות סוכר

כפית אבקת אפיה

חצי כפית מלח

100  גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או מחמאה, רק לא שמן)

70  מ"ל חלב

1  חלמון

למילוי:

4  כפות גדושות ממרח לוטוס חלק או קראנצ'י

חצי כפית קינמון

לזיגוג:

2  כפות גדושות אבקת סוכר

1-2  כפיות חלב

אופן ההכנה :

1. במערבל עם וו גיטרה מכניסים את החמאה, הקמח, הסוכר, המלח ואבקת האפייה, מערבלים במהירות בינונית 2-3 דקות עד שמתקבל בצק פירורי (זה בסדר אם נשארות חתיכות חמאה גדולות בגודל אפונה).

2. מוסיפים את החלב והחלמון ומערבלים עוד עוד כדקה עד לקבלת בצק אחיד (זה בסדר אם יש חתיכות קטנות של חמאה)

3. שמים מעט את הבצק על משטח מקומח, ממש טיפה כדקה עד שמתקבל בצק חלק.

4.מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומצננים במקרר או במקפיא כרבע שעה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב טורבו

6. בקערה קטנה שמתאימה למיקרוגל מערבבים את ממרח הלוטוס והקינמון, מחממים את הממרח במיקרוגל כ-20 שניות עד שהוא נהיה מעט יותר דליל ונוח למריחה.

7. על משטח מקומח מרדדים חתיכה אחת של הבצק לרצועה דקה, בגודל של בערך 20X5. הבצק מעט רך וזה בסדר, השתדלו לקמח את המשטח היטב בכדי למנוע הדבקות. אם הבצק נדבק – תנו לו עוד כמה דקות במקפיא לקירור.

8. מורחים שכבה דקה של ממרח לוטוס והקינמון על הרצועה ומגלגלים לגליל צר וארוך.

9. חותכים פרוסות מהגליל, זה בסדר אם הן נמעכות קצת, מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם כל שמונה חתיכות הבצק.

10. אופים 10-11 דקות עד להזהבה ומוציאים מן התנור להתקרר.

11. מכינים את הזיגוג: בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסוכר והחלב, מתחילים מכפית חלב  אחת ובודקים את המרקם – המטרה לקבל זיגוג סמיך ולבן.

12. בעזרת שקית זילוף עם חור קטנטן או בעזרת כפית מזלפים פסים על כל הסינבונס הקטנים. משאירים את הזיגוג להתייבש כעשרים דקות בערך.

13. ממלאים קערה בסינבונס ומוזגים חלב שאוהבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר