תהיו איתנו רגע: מוס שוקולד מאבוקדו

התחושה הראשונית אומרת להתרחק, אבל כשמחפשים מוצאים לא מעט קווי דמיון ואפילו רצון לטעום • רויטל אדמוני עם מתכון בריא ולדבריה גם טעים

תנו לזה צ'אנס, נשבעים שזה טעים // צילום: רויטל אדמוני // תנו לזה צ'אנס, נשבעים שזה טעים

אחרי שגרמנו לכם להתלהב מבראוניז ואז גילינו לכם שהוא עשוי משעועית שחורה ואפילו, רחמנא ליצלן, בריא, מגיעה לה הכתבה השנייה במדור בעל השם הממכר "רגע, מה?", כאשר הפעם על הפרק מתכון מוס שוקולד שעשוי מ...אבוקדו. 

יש לא מעט מן המשותף בין מוס שוקולד ואבוקדו, שניהם נימוחים בפה, מחליקים בגרון ובעיקר סופר טעימים, עם זאת, זה עדיין לא אומר שצריך לשלב אותם. גם עגבניות שרי וגלידת בייגלה מלוח של גולדה זה טעים ואנחנו עדיין לא מערבבים את זה.

ומצד שני, למה לא לנסות? בסך הכל המוס או אותו המוס, הבסיס פשוט עשוי מאבוקדו, אם לא היינו אומרים לכם את זה בכלל לא הייתם מרגישים את זה בטעם. כמו כן, זו גם אחלה דרך לגרום לילדים לאכול אבוקדו טרי, עשיר בשומנים טובים ומלא בסיבים תזונתיים. תחשבו על הפינה שאנחנו סוגרים לכם פה – גם בריא וגם שוקולד. שכנענו אתכם? הנה המתכון. 

המצרכים:
2  אבוקדו רכים (345 גרם)
1/2 כוס אבקת קקאו (30 גרם)
20 תמרים מזן ברהי (216 גרם)
50 גרם מים
קורט מלח
כפית תמצית וניל
40 גרם סירופ מייפל טבעי

אופן ההכנה:
1. משרים את התמרים במים חמים, מקלפים את קליפתם ומגלענים.
2. טוחנים בבלנדר את כל המצרכים עד לקבלת מרקם חלק.
3. יוצקים את המוס לתוך שקית זילוף (עם או בלי צנתר) ומזלפים לתוך כוס דקורטיבית.

*לקישוט ניתן לפזר פתיתי קוקוס.

בתיאבון!

הכותבת הינה מחברת תכנית הלימודים "אוכלים בריא" למשרד החינוך - שיעורי חינוך תזונתי בבתי ספר ומפתחת מודל המאג"ד - השיטה שמצליחה לשכנע ילדים לאכול מאכלים שלא ניסו בעבר. ליצירת קשר לחצו כאן.

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר