משהו קטן וטוב: עוגיות פיננסייר

עוגיות השקדים הצרפתיות רכות, עדינות ונמסות בפה • גם אתם יכולים להכין אותם • מיס פטל עם המתכון

אפשר להוסיף טופינג לעוגיות. זה יוצא טעים ונעים // אפשר להוסיף טופינג לעוגיות. זה יוצא טעים ונעים

הולנטיינס ממש מעבר לפינה וזה בדיוק הזמן להתפנק בביס שוקולדי קטן ומשובח שיעשה לכם מתוק מבפנים.
לשם כך אני ממליצה לכם להכין עוגיות פיננסייר. מדובר בעוגיות שקדים צרפתיות, עם חמאה מושחמת שמעמיקה את הטעם האגוזי. בגרסה שכאן הן אפילו לא ממש מושחתות, כאשר במתכון הנוכחי הן ללא קמח ונטולות גלוטן, ומתקבלות עוגיות רכות ועדינות שממש נמסות על הלשון.

לצורך הכנתן דרושה תבנית שקעים ייעודית, אבל גם כל תבנית סיליקון של מאפינס או מיני מאפינס תעשה את העבודה, במקרה זה פשוט למלא את התבנית רק עד לגובה של כ-2 ס"מ.

עוגיות פיננסייר טעימות

 

על מנת להכין כ-25 יחידות (תלוי בגודל)

המצרכים:

100 גרם חמאה

50 גרם שקדים טחונים

20 גרם אבקת קקאו

קורט מלח

100 גרם אבקת סוכר

3 חלבונים

כפית תמצית וניל

30 גרם שוקולד מריר מומס

ההכנה:

משחימים חמאה:

חותכים את החמאה לקוביות ושמים במחבת בעלת תחתית עבה. ממיסים על אש נמוכה וממשיכים לבשל עד שהיא מעלה קצף ואחר כך מקבלת גוון חום וניחוח אגוזי (זהירות לא לשרוף). מסירים מהאש.

מערבבים בקערה שקדים טחונים, אבקת סוכר, קקאו ומלח.

טורפים חלבונים בקערה נפרדת.

מוסיפים את החלבונים, החמאה, תמצית הוניל והשוקולד המומס לתערובת השקדים ומערבבים לאיחוד.

משמנים קלות תבניות פיננסייר או מיני מאפינס.

מחלקים את התערובת בתבניות ואופים בחום של 180 מעלות כ-15-17 דקות.

לבלוג של מיס פטל: www.misspetel.com

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר