מוס שוקולד עם קרמבל אגוזים ללא גלוטן

קינוח מפנק לכל מפגש משפחתי או חברים, בין אם זה בבית או בפיקניק בחוץ, והעיקר - ללא גלוטן. מוס שוקולד עם קרמבל אגוזים של שף יוסי שטרית

תענוג מתוק. מוס שוקולד עם קרמבל אגוזים של שף יוסי שטרית, צילום: אסף קרלה

החומרים לקרמבל אגוזים:

  • 160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 160 גרם סוכר חום
  • 160 גרם אבקת שקדים
  • 2 גרם מלח
  • 135 גרם קמח אורז
  • 30 גרם פקאן קלוי שבור
  • 30 גרם פיסטוק גרוס
  • 30 גרם צנוברים קלויים

למוס שוקולד:

  • 350 מ"ל חלב
  • 570 גר' שוקולד מריר
  • 75 גר' חלמונים
  • 530 גר' חלבונים

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת הקרמבל. מערבבים את כל חומרי הגלם, למעט האגוזים, בקערת מיקסר עם וו גיטרה. כשמתקבלת תערובת חולית (דומה לקוסקוס), מוסיפים פנימה את האגוזים עד לקבלת גושי בצק קטנים.
  2. מפזרים את הקרמבל על מגש עם נייר אפייה ואופים במשך 20 דקות בחום של 160 מעלות.
  3. כעת, למוס השוקולד. מרתיחים חלב, מכניסים את החלמונים, מבשלים במשך שתי דקות עד הסמכה ומוזגים על השוקולד.
  4. טוחנים הכל בבלנדר מוט או מערבבים בעזרת מטרפה, עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.
  5. מקציפים חלבונים למרקם יציב ומקפלים לתוך מסת השוקולד. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את קרמבל האגוזים מעל המוס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר