דוד ברוך ז"ל, בן לרפאל ובתיה. נולד בתל אביב בט"ו באב תשכ"ו 01.08.1966. ביולי 1984 גויס דוד לשירות חובה בצה"ל, ושובץ בחיל החימוש כחמש רוכב, והמשיך לצבא קבע. בתאריך ט"ו בשבט תשנ"ב (20.1.1992) נפל דוד בעת מילוי תפקידו, בתאונת-דרכים שאירעה בצומת גולני. בן עשרים-ושש היה בנופלו. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בחולון. הותיר אחריו הורים ואח – אבי. משפחתו מספרת שעוגת הביסקוויטים הייתה האהובה עליו, הוא היה יושב עם כף ואוכל מהתבנית.
מרכיבים
- 1 חבילת פתי-בר
- 1 שמנת מתוקה
- 1 מסקרפונה
- 1 חבילת שוקולד חלב 100 גרם
- כוס חלב
- חבילת אינסטנט פודינג
- כוס נס קפה
הוראות הכנה:
- מכינים כוס נס קפה. לוקחים את הפתי-בר, טובלים בנס קפה ומסדרים על התבנית.
- במיקסר מקציפים את המסקרפונה, שמנת מתוקה וכוס חלב מתחילים להקציף ולאט לאט מוסיפים.
- את האינסטנט פודינג וניל עד שנוצר קרם יציב.
- מורחים על שכבת הפתי-בר שכבת קרם וחוזרים על אותה הפעולה- עוד שכבה של פתי-בר שטבלנו בנס קפה ושוב מורחים שכבת קרם עד סוף התבנית.
- למעלה מגרדים בפומפייה חבילת שוקולד ומכניסים למקרר להתייצבות לשעה שעתיים ומגישים.
מיזם "מתכון עם זיכרון" מאפשר להכיר את סיפור חייהם של חללי מערכות ישראל וקורבנות פעולות הטרור דרך המתכונים האהובים עליהם ביותר. אלו שאהבו במיוחד להכין או כאלה שאהבו לאכול. במהלך יום הזיכרון נשתף כאן במדור חמישה סיפורים שונים, לשאר המתכונים והסיפורים של הקורבנות - אתר "מתכון עם זיכרון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו