היא עשירה, נימוחה, מתוקה להפליא ויש שאומרים שהיא העוגה המושלמת ליד הקפה או התה. עוגת שמרים שוקולד היא בדיוק הקינוח שהיינו שמחים שיהיה מונח לנו באופן קבוע על השיש במטבח.
צילום: משה בן שמחון
הקלאסיקה הממכרת של שמו פשוטה מאוד להכנה. הסוד הוא כמובן בבצק השמרים שצריך להיות מטופל בקפידה, כשמומלץ מאוד להכין אותו יום לפני. בצק קר יאפשר לעצב את העוגה בקלות ולקבל מראה איכותי ויפה - ממש כמו בקונדיטוריה.
ואם תרצו לעשות עוד יותר רושם על בני הבית, יש גם שדרוג למילוי השוקולד.
עוגת שמרים שוקולד עם הפתעות
כמות ל-3 עוגות
העוגות שמחכות לנו בתנור
להכנת בצק השמרים:
770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
25 גרם (1/2 שקית) שמרים "שמרית"
3/4 שקית משפר אפייה של "שמרית"
3 ביצים גדולות L
180 מ"ל (3/4 כוס) מים בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
כך זה התחיל...
מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה.
מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים למשך שעה במגבת או מכינים לילה לפני ומעבירים את הבצק להתפחה במקרר למשך הלילה.
למלית שוקולד עם הפתעות:
ממרח שוקולד לבחירתכם
חופן שבבי מקופלת חומה
חופן שבבי מקופלת לבנה
אופן הכנת העוגה:
1. מרדדים שליש מהבצק למלבן במידות 25X35 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ.
2. מורחים שכבה אחידה של ממרח שוקולד כך שתכסה את כל הבצק.
3. מפזרים על ממרח השוקולד את המקופלת החומה והלבנה.
4. מגלגלים לגליל ופוחסים עם כף היד כך שהעוגה תתרחב קצת.
5. חוצים לאורך ל-2 חלקים שווים וקולעים צמה. מכניסים לתבנית באורך 30 ס"מ (אינגליש קייק מס' 3) ומתפיחים 45 דקות.
6.מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים בביצה ואופים למשך 40-35 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו