העוגות המושחתות ביותר ללא גלוטן

עבור רבים, להכין עוגות לרגישים מקמח יכולה להיות משימה לא פשוטה כלל • 3 מתכונים מתוקים לציון יום הצליאק הבינ"ל

אימא של נועם מהשכונה שלנו מתמודדת עם סוגיית האפייה ללא קמח בכל ימות השנה. לנועם, כמו לרבים אחרים, אסור בתכלית האיסור לצרוך גלוטן. כלומר, קמח חיטה ומוצריו מאחר שיש לה צליאק

מכיון שקמח הוא מצרך בסיסי בכל הנוגע למיני מאפים, פנו אליי השתיים לפני שנים על מנת שאעזור להן לאפות יחד עוגות ומיני מתיקה. מאז אני מרחיבה את ספר המתכונים ללא גלוטן כך שיענה על טעמו של כל חובב עוגות ועוגיות באשר הוא. היום (שישי) חל יום הצליאק הבינלאומי, לכבודו הכנו שלושה מהמתכונים האהובים ביותר.

עוגת פאדג'

צילום: לירון אלמוג

350 גרם שוקולד מריר

1/3 כוס מים

350 גרם חמאה

1 כוס סוכר

6 ביצים מופרדות

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום נמוך, 150 מעלות. מרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה משומן היטב. ממיסים שוקולד עם חמאה ו-1/4 כוס סוכר.

מסירים מהאש ומוסיפים את החלמונים תוך כדי עירבוב. מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף רך ומקפלים לתערובת הדוקולד.

אופים שעה, מנמיכים את חום התנור ל120 מעלות ואופים עוד 15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים (העוגה שוקעת במרכז)מקררים היטב לפני ההגשה.

עוגת שוקולד פקאן 

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים לתבנית 20X 30:

180 גרם שוקולד מריר

180 גרם חמאה

1 כך גדושה דבש

4 ביצים מופרדות

½ כוס סוכר

1 כוס פקאן טחון

אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד, חמאה ודבש. 

מקציפים חלמונים עם ¼ כוס סוכר לקצף בהיר ותפוח.

מקציפים חלבונים בקערת מיקסר יבשה, מוסיפים ¼ כוס סוכר לכשנוצר קצף לבן. מקציפים לקצף יציב.

מקפלים קצף חלמונים לתערובת השוקולד, מקפלים קצף חלבונים לתערובת השוקולד

לבסוף מקפלים פקאנים טחונים.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום נמוך 160 מעלות במשך כ-45 דקות עד ששפני העוגה נסדקים וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עטוף פירורים לחים.

רולדת אגוזים

צילום: לירון אלמוג

חומרים לבצק:

4 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר 

50 גרם אגוזים טחונים

קורט מלח

קקאו

חומרים למילוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים 

אופן ההכנה:

ערב לפני מכינים גנאש מהשמנת והשוקולד, מצננים למשך הלילה. מקציפים חלמונים וסוכר לקציפה בהירה. מוסיפים אגוזים וקקאו, מקציפים חלבונים לקצף יציב.

מקפלים את שתי הבלילות, שוטחים את הבלילה על תבנית שטוחה מרופדת ומשומנת. אופים 20 דקות. מגלגלים לרולדה מיד עם סיום האפייה, מקציפים את הגנאש, ממלאים את הרולדה מפזרים אגוזים ומגלגלים חזרה, זורים אבקת סוכר.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר