הטעות הפכה לעוגת שמרים מושלמת

עוגת השמרים הטובה ביותר של מאיה דרין נוצרה בטעות כשנגמר החלב והיא נאלצה להשתמש במה שיש - מכל שמנת מתוקה

כמה נהדרת היא מלאכת אפיית עוגות שמרים ביתיות. הריח הנפלא של המאפה הטרי ממלא את חלל הבית, עוטף את האוויר במתיקות ממכרת שאין שניה לה, זהו ריח של שבת ישראלית.

צילום: משה בן שמחון

נכון, עבור חלקינו זהו מחסום שיש לצלוח. הזמן הממושך והסבלנות הנדרשת לעיתים מרתיעים. אך אני יכולה להבטיח שזהו ללא צל של ספק בצק השמרים המושלם. הוא נוצר בטעות משנגמר החלב ונאצלתי להשתמש במה שיש, ומה שהיה במקרר לרשותי הוא מכל שמנת מתוקה.

התוצאה היא בצק גמיש, עשיר קל להכנה ונוח לעבודה, השומר על חיוניותו במהלך כל שלבי ההכנה אך יותר מכל, שומר על טריות ורכות גם יום יומיים לאחר האפייה. הבטחה נוספת, ממני אליכם, זהו יהיה מעתה גם בצק השמרים המושלם שלכם.

עוגת השמרים המושלמת שלי

רשימת חומרים ל-24 שבלולים:

לבצק:

500 גרם קמח לבן

1 שקית שמרים יבשים (10 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

75 גרם חמאה רכה

1 ביצה טרופה

למילוי:

1 כוס ממרח שוקולד שאוהבים

4 כפות אבקת קקאו

1 כוס שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ׳יפס (אם רוצים טעם שוקולדי עמוק)

לסירופ:

1/4 כוס מים

3 כפות סוכר

לזיגוג סוכר:

1 שקית אבקת סוכר

כמה טיפות מים קרים לפי הצורך

אופן ההכנה:

יש לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק רך וגמיש. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה. מרדדים את הבצק ליריעה מלבנית בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את הממרח, מפדרים קקאו, מפזרים פצפוצי שוקולד ומגלגלים לגליל עבה.

מורחים את הממרח ומגלגלים לגליל עבה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-40 דקות. מברישים בביצה טרופה ואופים בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-35 דקות.

בינתיים מבשלים את כל מרכיבי הסירופ עד שהנוזלים מצטמצמים ונשאר סירופ סמיך ומנוקד שומשום. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים את אותה בסירופ החם.

עיצוב של צמת שמרים:

בעזרת סכין מסור חותכים את הגליל לאורכו וקולעים את שני הגלילים שנוצרים לצמה מפותלת אחת. כך עושים גם עם היריעה השנייה. מומלץ לצפות בסרטון להדגמה של הקליעה.

עיצוב של עוגת שיבולת:

בעזרת סכין מסור חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מסדרים את הפרוסות כמו רעפים, פרוסה לצד פרוסה לאורך התבנית. כך עושים גם עם היריעה השנייה. מומלץ לצפות בסרטון להדגמה של העיצוב. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-40 דקות. מברישים בביצה טרופה ואופים בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-30 דקות. בינתיים: מבשלים את כל מרכיבי הסירופ עד שהנוזלים מצטמצמים ונשאר סירופ סמיך אך לא מדיי. מיד עם הוצאת העוגות מהתנור מברישים את אותן בסירופ החם.

אם רוצים לקשט בזיגוג אבקת סוכר לבן, ממתינים עד שהעוגה קרה לגמרי ואז זולפים מעליה את עיסת הסוכר הסמיכה, היא תתגבש על פני העוגה רק אם העוגה קרה לחלוטין. אם מהססים בין הסירופ לבין הזיגוג – אני ממליצה על הסירופ, הוא מעניק נימוחות נוספת לבצק וברק משגע לעוגה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר