אלה בדיוק העוגיות שעוגיפלצת חולם עליהן. הן גדולות, רכות, מתוקות וממולאות בנוטלה. הן עשויות מכל הטוב שרק אפשר, בצק של עוגיות שוקולד צ׳יפס מתובל במלח אטלנטי ובקפה, משובץ פצפוצי שוקולד מריר ועם הביס הראשון מתגלה מלית נוטלה חמה ומדהימה.
מצרכים לכ-12 עוגיות גדולות:
- 1.5 כוסות קמח לבן
- 1/2כפית אבקת אפייה
- 1/8כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח דק
- ½ כפית מלח אטלנטי גס
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- ½ כוס סוכר חום כהה
- 1/8 כוס סוכר לבן
- 2 כפיות גדושות דבש
- 2 כפיות קפה נמס
- 1 ביצה L
- 1 כוס שוקולד צ׳יפס מריר
- למלית נוטלה –
- כחצי צנצנת נוטלה קטנה
אופן ההכנה
- בעזרת כפית מסדרים תלוליות נוטלה על נייר אפייה או ממלאים שקעים קטנים של תבנית סיליקון או ממלאים תבנית קרחונים מסיליקון. ומקפיאים. הרעיון הוא שיהיו לנו תלוליות/כדורים/חצאי כדורים של נוטלה קפואה.
- לבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קוביות החמאה ושני סוגי הסוכר עד לקבלת בצק.
- מוסיפים דבש, קפה וביצה וממשיכים לערבל עד להטמעה.
- מוסיפים את השוקולד ומערבלים עד לפיזור אחיד.
- שמים בצד 1/3 מכמות הבצק. מ-2/3 בצק, בעזרת הידיים יוצרים 12 כדורי בצק ומניחים על גבי התבנית. משטחים מעט ומניחים במרכז כל עיגול גדול תלולית קפואה של נוטלה. מ-1/3 הבצק ששמנו בצד יוצרים 12 כדורים קטנים יותר, משטחים אותם מעל מלית הנוטלה. בעזרת הידיים מסדרים לכדי עוגייה גדולה, שמנמנה ועגולה.
- מניחים במרווחים גדולים בתבנית האפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני- 180 מעלות, במשך כ-10 ועד שהעוגיות שטוחות, באופן יחסי, ושחומות בשוליים. מוציאים ומצננים מעט לפניי שמגישים.
- אם נשארות כמה עוגיות, באופן מפתיע, אפשר לחמם במיקרו במשך כ-20 שניות כדי שהמלית של הנוטלה תהיה נוזלית.