עוגה בחושה בננה וטחינה

מתכון קל ופשוט לעוגת בננה רכה, עסיסית ואוורירית וטבעונית. הטחינה מוסיפה טעם אגוזי ורכות לעוגה שמשתלבת מושלם עם כוס קפה או תה

עוגה בחושה בננה וטחינה, צילום: אור כהן בעלת בלוג המתכונים הבינלאומי Rich And Delish

מצרכים:

  • תבנית אינגליש 30 ס"מ
  • 1.5 כוסות בננות רכות מרוסקות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס טחינה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 1/3 כוס קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור לחום 180 מעלות
  2. למעוך עם מזלג את הבננות ולהעביר לקערה גדולה. להוסיף טחינה, ביצים, תמצית וניל, סוכר, סוכר חום, מלח ולערבב עם מטרפה עד לתערובת אחידה.
  3. להוסיף את הקמח וסודה לשתייה ולערבב.
  4. לשפוך את כל התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
    להניח מעל שני חצי בננה חתוכים לאורכם.
  5. לאפות בתנור כ- 50-60 דקות או עד שהקיסם יבש.
  6. לקרר את העוגה לפני ההגשה.

טיפ חשוב: לא לערבב את התערובת יותר מידיי כדי שהגלוטן לא יתפתח ויגרום לעוגה להיות יבשה.

באדיבות אור כהן, בלוגרית וצלמת אוכל עם דגש על עולם האפייה, המתוקים והמלוחים. בעלת בלוג המתכונים הבינלאומי Rich And Delish

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר