עוגת גבינה אפויה של מיקי שמו

עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה היא שילוב מנצח. מיקי שמו עם המתכון המושלם לעוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה, צילום: איתיאל ציון

מצרכים:

לבצק הפריך:

  • 100 גרם חמאה
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 ביצה במידה M
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 170 גרם (1/4 1 כוסות) קמח

לבלילה:

  • 1.150 ק"ג גבינת שמנת
  • 340 גרם (3/4 2 כוסות) אבקת סוכר
  • 5 ביצים במידה L
  • 2 חלמונים מביצים במידה L
  • 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 1 כף) שמנת מתוקה
  • 1 מקל וניל
  • גרידה מ־1/4 לימון

לציפוי:

  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 25 גרם (1/2 2 כפות) אבקת סוכר

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק הפריך: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם אבקת הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הביצה בהדרגה וממשיכים לערבל.
  3. מוסיפים את השקדים הטחונים, תמצית הווניל והקמח ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־30 דקות לפחות.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על גבי משטח עבודה מעט מקומח.
  6. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ, קוטר התבנית. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, מניחים את הבצק בתחתית התבנית על גבי הנייר ואופים 12-14 דקות.

 

  1. מכינים את הבלילה: מערבלים במיקסר עם מטרפה את גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרקם אחיד.
  2. בקערה נפרדת מערבבים בבלנדר מוט את הביצים, החלמונים, השמנת המתוקה, הווניל וגרידת הלימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את תערובת הביצים והשמנת למסת הגבינה ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה ומעט נוזלית.
  4. מחממים את התנור לחום של 150 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים.
  5. עוטפים את תבנית האפייה ב־2 שכבות של נייר כסף ומניחים את הבצק האפוי מעל נייר הכסף.
  6. יוצקים את תערובת הגבינה על גבי הבצק האפוי ואופים 80 דקות. חשוב לזכור לפתוח את התנור כמה פעמים כדי לשחרר את האדים מן התנור.

 

  1. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים את השמנת על גבי העוגה ומשטחים.
  3. מחממים תנור לחום של 130 מעלות ואופים 7 דקות.
  4. חשוב לקרר את העוגה למשך לילה לפני הגשתה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר