מצרכים:
לבצק הפריך:
- 100 גרם חמאה
- 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1 ביצה במידה M
- 2 כפות שקדים טחונים
- 1 כפית תמצית וניל
- 170 גרם (1/4 1 כוסות) קמח
לבלילה:
- 1.150 ק"ג גבינת שמנת
- 340 גרם (3/4 2 כוסות) אבקת סוכר
- 5 ביצים במידה L
- 2 חלמונים מביצים במידה L
- 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 1 כף) שמנת מתוקה
- 1 מקל וניל
- גרידה מ־1/4 לימון
לציפוי:
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 25 גרם (1/2 2 כפות) אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק הפריך: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם אבקת הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצה בהדרגה וממשיכים לערבל.
- מוסיפים את השקדים הטחונים, תמצית הווניל והקמח ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־30 דקות לפחות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על גבי משטח עבודה מעט מקומח.
- מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ, קוטר התבנית. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, מניחים את הבצק בתחתית התבנית על גבי הנייר ואופים 12-14 דקות.
- מכינים את הבלילה: מערבלים במיקסר עם מטרפה את גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרקם אחיד.
- בקערה נפרדת מערבבים בבלנדר מוט את הביצים, החלמונים, השמנת המתוקה, הווניל וגרידת הלימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הביצים והשמנת למסת הגבינה ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה ומעט נוזלית.
- מחממים את התנור לחום של 150 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים.
- עוטפים את תבנית האפייה ב־2 שכבות של נייר כסף ומניחים את הבצק האפוי מעל נייר הכסף.
- יוצקים את תערובת הגבינה על גבי הבצק האפוי ואופים 80 דקות. חשוב לזכור לפתוח את התנור כמה פעמים כדי לשחרר את האדים מן התנור.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים את השמנת על גבי העוגה ומשטחים.
- מחממים תנור לחום של 130 מעלות ואופים 7 דקות.
- חשוב לקרר את העוגה למשך לילה לפני הגשתה.