רשימת חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
- 200 גרם חמאה
- 1.5 כוס סוכר דמררה (300 גרם)
- 3 יח' ביצים
- 2.5 כוסות קמח תופח (350 גרם)
- 1 כף גדושה נס קפה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס שמנת של פעם
- 1/4 כוס חלב
לתערובת שוקולד לוז:
- 3/4 כוס ממרח שוקולד לוז
- 3 כפות שמנת מתוקה
אופן הכנה:
- בקערת המערבל עם "גיטרה" מקציפים חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים ביצים בהדרגה.
- מערבבים קמח עם נס קפה, סודה ומלח.
- מוסיפים לסירוגין לקערת המערבל במהירות נמוכה שמנת וחלב ויבשים.
- מחממים מעט ממרח שוקולד לוז ושמנת מתוקה.
- מצננים מעט ומערבבים פנימה 1/4 מבלילת העוגה.
- יוצקים 1/2 מכמות הבלילה הלבנה לשתי תבניות אינגליש קייק, מעל מזלפים 1/2 מכמות מלית השוקולד ושוב שכבה לבנה ושוקולד.
- בעזרת חוד של סכין או קיסם יוצרים דוגמאת שייש.
- אופים ב 180 מעלות כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.