כולנו מכירים את חשיבות ארוחת הבוקר, בטח כשמדובר בכריך שאנו שולחים לילדים לארוחת עשר בבית הספר. הכריך של ארוחה זו הוא בעל פוטנציאל להוות ארוחה שלמה ומזינה.
הוא מכיל פחמימות שמקורם בלחם, לחמנייה או פיתה. הפחמימות חיוניות לשמירה על רמת סוכר מאוזנת לצורך פעילות השריר והמוח. בפנים הסנדוויץ' נשים חלבון שמקורו בגבינה צהובה, לבנה ביצה או טונה. החלבון תורם לבניה ופעילות של השרירים והתפתחות הילד.
את הכריך ניתן להעשיר עם ירקות לצבע ובריאות, סיבים תזונתיים וויטמינים וכמובן מעט שומנים חיוניים המגיעים מטחינה, אבוקדו או זיתים. איך נכניס בו גם בריאות? נבחר את רכיבי הכריך בקפידה ונשלח את הילד עם ארוחה בריאה טעימה ומזינה.
בחירות שעושות את ההבדל
לחם מלא - גוונו עם לחמים מלאים. לחמים מלאים מכילים את כל חלקי הגרעין ולכן מכילים מגוון של ויטמיני B, אלו חיוניים לפעילות המוח ולמשק האנרגיה של הילדים. רבים מאתנו מתקשים להעביר את הילדים לאכילת לחמים מלאים, לכן נסו לבחור לחם מלא, בעל מרקם חלק, צבע שחום וללא גרעינים או חלקי דגנים קשים.
לחם עשיר – ילדים ישראלים אינם צורכים את כל כמות הסידן הנדרשת להם ביום על פי סקר תזונה של משרד הבריאות. סידן הינו רכיב חיוני לבנייה וגדילה של העצם כמו גם לתפקוד השרירים. גבינות עשירות בסידן, כמו גבינה צהובה ולבנה, יכולות לתרום להגדלת צריכת הסידן בתפריט של הילדים.
פרוסה של גבינה צהובה של טרה למשל מכילה 200 מ"ג סידן, בדיוק כמו הכמות המצויה בכוס חלב. כמות זו מהווה כ-20% מצריכת הסידן היומית הנדרשת לילד.
ללא חומרים משמרים – חומרים משמרים משמשים את תעשיית המזון. במחקרים נמצא כי חומרים משמרים מסוימים יכולים להשפיע על בריאות ילדים בכלל, וילדים בעלי רגישויות שונות בפרט.
כיום יש טכנולוגיות שונות שמאפשרות להוציא את החומרים המשמרים לחלוטין מהכריך. נבחר גבינות צהובות ללא חומרים משמרים ובכך ניתן תוספת בריאות לכריך.
רכיבים טבעיים בלבד – בחלק מתהליכי היצור נוספים למזונות אותם אנו צורכים רכיבים שונים הקרויים תוספי מזון. תוספים אלו משמשים למתן צבע, ריח, טעם, מרקם ועוד. לעיתים מספרם של תוספי המזון אף עולה על כמות חומרי הגלם של המוצר. רכיבים אילו הינם תרכובות כימיות שברובן מלאכותיות.
טכנולוגיות חדשות מאפשרות לנו להוציא את כל הרכיבים האלו מתהליך היצור ולבחור במקומם רכיבים טבעיים. לכן נחפש גבינה צהובה ולבנה מרכיבים טבעיים בלבד.
אהבה - כריכים בריאים מכינים באהבה, חותכים ירקות בצורות, עוטפים יפה ומתכוננים להכנת הכריך הבא.
הכתבה בשיתוף טרה. הכותבת היא דיאטנית קלינית, יועצת התזונה של מחלבת טרה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו