מאיה בודקת: בצק פיצה של שמרית

באיחור קל, הבצקים המצוננים הגיעו גם לישראל • רגע לפני שחנוכה מסתיים, מדובר בבשורה נהדרת לעייפים או לאלו שמתעצלים "להעמיד" בצק שמרים בתום חג מעייף

כבר הרבה שנים ניתן למצוא על המדף במכולות וברשתות השיווק בצקים קפואים לקנייה ולשימוש מהיר ויעיל, את לאחר הפשרה כמובן. היה זה פתרון נפלא למן הרגע הראשון. למי יש זמן, סבלנות או יכולת לקפל שכבות של בצק וחמאה ולכרוך בצק עלים? למי יש את הידע למתוח בצק דקיק ולייצר פילו? כמה נפלא שאין צורך כלל להשיב על שאלות אלה. המוצרים הללו הפכו לחלק בלתי נפרד מסל הקניות.

והנה, חדשות מרעישות, סדרה חדשה של בצקים מצוננים מבית שמרית כובשת את המדף. זאת אכן בשורה חשובה מאין כמותה, שכן, קטגוריית מוצרים זאת קיימת בנמצא מזה נצח בשווקים בינלאומיים ואילו אלינו התמהמה והגיעה זה עתה.

הסדרה החדשה כוללת:

בצק עלים מצונן ומרודד, היחיד בישראל ללא מרגרינה, ללא חומרים משמרים וללא שומן מוקשה, מגולגל בנייר אפייה להכנה קלה ומהירה. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית אפייה, להוסיף מלית מלוחה או מתוקה ולאפות (300 גרם). 

בצק פילו מצונן ומרודד ללא חומרים משמרים, נוח לשימוש ואינו מתייבש במהירות. 14 דפי פילו מוכנים לשימוש, טריים לאורך זמן ואינם נקרעים בקלות. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית אפייה, להוסיף מלית מלוחה או מתוקה ולאפות (300 גרם). 

בצק פיצה מצונן ומרודד חדש לחלוטין בשוק הישראלי. הבצק ללא חומרים משמרים, מגולגל בנייר אפייה ומאפשר לשלוט בתוספות על הפיצה. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית אפייה, להוסיף רוטב ותוספות ולאפות. ניתן לעשות בבצק הפיצה שימוש למאפים מלוחים נוספים (415 גרם). 

בצק פריך מצונן ומרודד ללא חומרים משמרים, עשיר בטעם מעודן למאפים מתוקים, מגולגל בנייר אפייה להכנה קלה ומהירה. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית אפייה ולהוסיף מלית מתוקה לפני או אחרי האפייה (280 גרם). 

לא אתעמק בכולם, אספר כי בכולם יש רכיבים שאינם צריכים להיות בבצק משום סוג שהוא, אלא אפם הכוונה היא לייצר בצק בעל חיי מדף כה ארוכים, שיכול לשרוד בצינון למשך זמן כה ממושך ולשמור על צורתו ועל מרקמו. שהרי מי שאי פעם הכין בצק בבית, לוודאי יודע כי לבצק טרי יש נטייה להתעייף, להזדקן ולהאפיר לאחר מספר ימים במקרר. לא זאת בלבד, אלא להדיף ריח לא טוב. לכן, ניתן להסיק שחומרי גלם רבים הונדסו להם יחדיו כדי שבצק פשוט יהיה במיטבו גם לאחר 30 ימים.

הבצקים החדשים של שמרית // צילום: טופ טאצ'

בחרתי לדגום את בצק הפיצה, שכן, בבצק פיצה יש שמרים, בדרך כלל. וכי איך ישמרו להם השמרים מבלי לגסוס ולמות במהלך חודש? זו חידה ותשובה לי אין. אז מה יש בבצק הזה שממנו אמורים לאפות פיצה דקה? יש בו מיני מתפיחים, חומר מייצב ושמרים. אם תשאלו אותי, יכולת התפיחה של הבצק בזכות השמרים, המצויינים כרכיב האחרון ברשימה, היא קלושה.

בצק הפיצה הטרי של שמרית יתפח מעט, כמה מילמטרים זעומים בזכות חומרי התפחה כימים רגילים כמו אבקת אפייה ועוד שני מספרי E שגם גשש בלש לא יצליח לפענח מי הם ומה.

אז מה בכל זאת? ערב חנוכה אחרון הערב, ולמי יש כח להעמיד בצק שמרים או לערבב עיסת אשל. ואם כבר מחממים שמן לטיגון עמוק, אז מה זה בעצם משנה איזה בצק, נחות ככל שיהיה, מטגן לו בתוך השמן? כל מספרי האי שבעולם יתמוססו ויתמסרו לשמן החם ואתם תרוויחו מטוגנים מתוקים בשתי דקות עבודה, כולל שטיפת כלים.

טיגוניות בצק מסוכרות

רשימת חומרים לכ-30 טיגוניות:

1 חבילת בצק פיצה של שמרית

½ כוס סוכר

2 כפיות קינמון

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב, קורצים עיגולים מהבצק ומטגנים בשמן במשך כדקותיים מכל צד,

מסננים מן השמן ובוזקים מיד סוכר וקינמון.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 15 – 17 שקלים  

להשיג ברשתות השיווק ברחבי הארץ (בהן שופרסל, יוחננוף, יינות ביתן וחצי חינם ועוד) – במקרר ליד הפסטות (ולא במקפיא).

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר