מטורף: האם זה הלחם היקר בעולם?

מה דעתכם על כיכר לחם במשקל 400 גרם שמחירו 1,380 אירו? במאפייה בספרד מוסיפים ללחם זהב וכסף טהורים ושולחים לאוליגרכים

אם חשבתם פעם במאפייה ששילמתם יותר מידי על כיכר הלחם שלכם, או אם פעם חשבתם שהטוסט עם הסלמון והאבוקדו היו יקרים מידי, מה תגידו על כיכר לחם במשקל 400 גרם שמחירו 1,380 אירו? 

את הכיכר המיוחד אופה השף חואן מנואל מורנו ממאפיית Pan Piña במלגה בספרד. חלק מייחודו של הלחם הוא בכך שהשף מוסיף לו בשלב הכנסת הבצק גרם של זהב טהור וגרם של כסף טהור. אולם לא רק זו הסיבה למחירו המטורף של הלחם, אלא גם מרכיביו הסודיים האחרים של הבצק.

לדברי מורנו, "אנחנו מכניסים אל התערובת שלנו את החומרים הייחודים והיקרים ביותר שאפשר להשיג. כלומר, המחיר הוא לא רק בגלל הזהב אלא בגלל כל מרכיבי התערובת. מבחינה זו הזהב והכסף הם רק עוד תוספת שנותנת צבע וברק מיוחד למוצר". 
למרבה ההפתעה יש ביקוש לכיכר ואפילו ביקוש גדול מרחבי העולם כולו. מטוסים של אוליגרכים מאד עשירים מרוסיה, ארצות הברית, סין ואיחוד האמירויות מטיסים את הכיכרות הטריים היישר מהמאפיה לבעלים שלהם, כשאלו עורכים סעודות מיוחדות ורוצים להרשים מאד את האורחים שלהם. 

אם אתם בכל זאת רוצים לטעום מהלחם ואין לכם מטוס פרטי כדי להביא כיכר שלמה עד הבית, אתם יכולים לטעום פרוסת לחם במאפייה עצמה במאלגה ולעטוף את עצמכם ולו לרגע בזוהר של האלפיון העליון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר