אם חשבתם פעם במאפייה ששילמתם יותר מידי על כיכר הלחם שלכם, או אם פעם חשבתם שהטוסט עם הסלמון והאבוקדו היו יקרים מידי, מה תגידו על כיכר לחם במשקל 400 גרם שמחירו 1,380 אירו?
https://t.co/HBHN8uBT5n pic.twitter.com/R38JY0WLq2
— Panadería Pan Pina (@panalgatocin) January 22, 2020
את הכיכר המיוחד אופה השף חואן מנואל מורנו ממאפיית Pan Piña במלגה בספרד. חלק מייחודו של הלחם הוא בכך שהשף מוסיף לו בשלב הכנסת הבצק גרם של זהב טהור וגרם של כסף טהור. אולם לא רק זו הסיבה למחירו המטורף של הלחם, אלא גם מרכיביו הסודיים האחרים של הבצק.
לדברי מורנו, "אנחנו מכניסים אל התערובת שלנו את החומרים הייחודים והיקרים ביותר שאפשר להשיג. כלומר, המחיר הוא לא רק בגלל הזהב אלא בגלל כל מרכיבי התערובת. מבחינה זו הזהב והכסף הם רק עוד תוספת שנותנת צבע וברק מיוחד למוצר".
למרבה ההפתעה יש ביקוש לכיכר ואפילו ביקוש גדול מרחבי העולם כולו. מטוסים של אוליגרכים מאד עשירים מרוסיה, ארצות הברית, סין ואיחוד האמירויות מטיסים את הכיכרות הטריים היישר מהמאפיה לבעלים שלהם, כשאלו עורכים סעודות מיוחדות ורוצים להרשים מאד את האורחים שלהם.
Pan gourmet elaborado desde Algatocín. Juan Manuel Moreno de @panalgatocin elabora 170 tipos de pan de forma tradicional. Sarraceno, quinoa, oro, plata o chía son algunos de los componentes https://t.co/dz87WUAN3v #ProductosSAM pic.twitter.com/SLKCCMrnBI
— Sabor a Malaga (@SaboraMalaga) July 22, 2019
אם אתם בכל זאת רוצים לטעום מהלחם ואין לכם מטוס פרטי כדי להביא כיכר שלמה עד הבית, אתם יכולים לטעום פרוסת לחם במאפייה עצמה במאלגה ולעטוף את עצמכם ולו לרגע בזוהר של האלפיון העליון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו