לפני פסח: הפתרון המושלם ללחם יבש

מבשלים בסגר: פרוסות לחם מאתמול יהיו לברוסקטות איטלקיות ולקרוטונים פריכים שמוסיפים עניין וטעם לכל סלט או מרק

ללחם יבש שימושים רבים. לחם לבן ניתן להמשיך לייבש ולטחון במעבד מזון את חלקו הרך לפירורי לחם הטעימים פי כמה מאלה הנמכרים בשקיות ומוסיפים עידון, אפילו לשניצל הפשוט ביותר. פרוסות לחם מיום אתמול יהיו לברוסקטות איטלקיות ולקרוטונים פריכים שמוסיפים עניין וטעם לכל סלט או מרק. עכשיו, שמחשבה יתרה מושקעת בחיסכון ובצמצום הוצאות ופסח מתקרב, הנה שני מתכונים ללחם של אתמול.

צילום: משה בן שמחון

סלט פנצנלה/סלט לחם

רשימת חומרים ל-4 מנות:

16 עגבניות שרי תמר

16 עגבניות שרי צהובות

16 עגבניות שרי שוקולד

16 זיתי קלמטה

חופן עשבי תיבול קצוץ דק

שמן זית לפי הטעם

מיץ לימון טרי לפי הטעם

מעט חומץ בלסמי

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה:

1 כוס כדורי מוצרלה קטנים

לקרוטונים:

 4 פרוסות חלה ישנה (או לחם)

6  כפות שמן זית

שום יבש לפי הטעם 

פפריקה לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.    לקרוטונים: מערבבים את כל החומרים ומשטחים על תבנית אפיה.

2.    אופים בחום נמוך (160 מעלות) כ-10 דקות עד לקבלת קרוטונים פריכים וזהובים

3.    חותכים את העגבניות לרבעים, מערבבים עם כל המרכיבים, מוספים את הקרוטונים.

4.    מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל ומגישים.

5.    מוסיפים את כדורי המוצרלה ומגישים.



ברוסקטת עגבניות וגבינת פטה



רשימת חומרים לכ-4 מנות:

8 פרוסות לחם כפרי פרוס

שמן זית לפי הצורך

לסלט:

2 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות

3 כפות עליי כוסברה קצוצים

1 שן שום גדולה כתושה

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס שמן זית 

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח ים אטלנטי לפי הטעם

4 כפות קוביות גבינת פטה

אופן ההכנה:

1.    לברוסקטה: מושחים את פרוסות הלחם בשמן זית ואופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-  8 דקות  עד שמזהיב.

2.    מערבבים את כל מרכיבי הסלט

3.    עורמים סלט עגבניות על הלחם הקלוי ומגישים.

לילדים, פשוט מכינים טוסט פתוח אפוי בתנור עם גבינות וממרחים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר