במהלך חג הפסח אנו נוטים לעיתים להתגעגע לטעמים של שגרה, כמו טעמו הנפלא של בורקס טרי וחם שזה עתה יצא מן התנור, כשהוא מדיף ניחוחות מפתים של מאפה מלוח ונהדר. ובכן, לא צריך לחכות לסוף השבוע בשביל להכין בורקס.
מתכון הבורקס על בסיס דפי אורז הפך ללהיט אינטרנטי והוא פשוט מושלם כארוחה קלה במהלך חול המועד. בתוספת ביצה קשה, רסק עגבניות רענן, מלפפונים טריים ופריכים וגם כאלה חמוצים, והרי לנו בורקס פינוקים לפסח.
בורקס מדפי אורז
רשימת חומרים לכ-20 יחידות:
- 1 חבילת דפי אורז
- מעט שמן זית
- שומשום לקישוט
למילוי גבינה:
- 1 חבילת גבינת טוב טעם או חמד (200 גרם)
- 6 כפות מוצרלה מגוררת
- 4 כפות גבינת פרמז׳ן מגוררת
- 1 ביצה M טרופה
למילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן:
- פירה משלושה תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל חתוך לרצועות
- חופן עירית קצוצה
- מלח לפי הטעםֿ
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
- למלית הגבינה: מערבבים את כל המרכיבים.
- למלית תפוחי האדמה: מחממים שמן במחבת קטנה, מטגנים את רצועות הבצל להשחמה.
- קוצצים את העירית ומערבבים עם הפירה המוכן ועם הבצל המטוגן. מתבלים במלח ובפלפל.
- ממלאים קערה רחבה במים חמים וטובלים בזריזות דף אורז. הדף צריך להפוך גמיש אך לא להתרכך.
- מניחים את הדף על משטח עבודה.
- ממלאים את השליש התחתון בכף מלית, לא יותר. מקפלים את הדף מעל המלית, משטיחים וממשיכים לעטוף את המלית. לבסוף מקפלים את קצוות הדף כלפי מטה כך שייווצר מלבן.
- מניחים את הבורקס כשהקיפול כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה. ממשיכים וממלאים בכל פעם דף.
- מושחים במעט שמן זית ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד שמזהיב.