כך תכינו מקלות גבינה בקלי קלות

מאיה דרין אפתה עם הילדים שני מתכונים שהם כל כך אוהבים - מקלות גבינה ומאפה ים תיכוני • לא נשאר פירור תוך דקות

אחד הבצקים האהובים עליי הוא בצק עלים. לפריכותו הנהדרת יש איכותיות ממכרות עד כי אי אפשר לעמוד בפני מאפה בצק עלים טרי וחם שיצא זה עתה מן התנור.

צילום: משה בן שמחון

נכון, אין דומה לבצק עלים שרודד וקופל על פי כל כללי הטקס. אך מכיוון שתהליך הכנתו של הבצק דורש סבלנות רבה, אני מעניקה לעצמי הקלות וקונה מן המוכן. הטוב ביותר הוא כמובן בצק עלים שנמכר קפוא בקונדיטוריות ובמאפיות אך אם אין בנמצא, גם בצק עלים מהמקפיא של המכולת יעשה את העבודה בצורה מצוינת.

מקלות גבינה

רשימת חומרים לכ-30 מקלות:

1/2 חב' בצק עלים מוכן (200 גרם)

1 ביצה

½ כוס פרמז׳ן מגורר

אופן ההכנה:

1.    פורסים את יריעת הבצק לרוחבה על משטח וחותכים לרוחב

2.    בעזרת סכין גלגלת או סכין חד אחר חותכים רצועות בעובי 1 ס"מ.

3.    מחזיקים קצה של כל רצועה ומגלגלים כל קצה לכיוון אחר כך שנוצר טוויסט.

4.    מניחים את המקלות המגולגלים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

5.    מברישים בביצה טרופה ומפזרים פרמז׳ן מגורר.

6.    אופים בחום גבוה, 200 מעלות במשך כ-10 דקות עד שהמקלות מזהיבים.

7.    המקלות הכי טעימים כשהם טריים, מומלץ לזלול באותו יום בלבד.

מאפה בצק עלים ים תיכוני

רשימת חומרים ל-8 מנות:

1/2 ק"ג בצק עלים מוכן ומרודד 

1 כוס ממרח עגבניות מיובשות

1 כוס מוצרלה מגוררת

½ כוס פרמז׳ן מגורר

6 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות

4 כפות  שמן זית

10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

גבעולי תימין

עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1.    מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות)

2.    מניחים את יריעת בצק העלים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפיה

3.    מורחים לאורך כל מלבן שכבה נדיבה של ממרח עגבניות מיובשות – משאירים שוליים נקיים בעובי 1 ס״מ

4.    מפזרים מעל ממרח העגבניות את המוצרלה המגורדת ואת הפרמז׳ן.

5.    מסדרים את פרוסות העגבניות בצורת רעפים על פני הגבינה. מפזרים חצאי זיתים.

6.    זולפים מעל מעט שמן זית.

7.    אופים את המאפה בחלקו התחתון של התנור כ-12 דקות, עד שהבצק משחים.

8.    לפני ההגשה מפזרים עליי בזיליקום. מגישים חם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר