מאז עדנת הקולינריה ברשתות החברתיות, המושג "לאכול עם העיניים" טרנדי מתמיד. לרוב, עוד בטרם נטעם את המנה, נחשוב כיצר לצלם אותה כך שתהא יפה, נחשקת וסוחפת תגובות ולייקים. כך נכנס אל חיינו המונח ״אוכל אינסטגרמי״, אוכל מפתה המושך תשומת לב.
לרוב, מי שעוסק במלאכת הבישול והאפייה באופן אינטואיטיבי, לא יידרש למחשבה מאומצת על מנת ליצור אוכל פוטוגני. לעיתים, הקורלציה שבין צילום לאוכל יוצר מנות משובבות. כזאת היא פוקצ׳ת גינה, פוקצ׳ה קלאסית מעוטרת בתוספות קלאסיות ומוכרות למדיי, שמעוצבות כאדנית ססגונית ופורחת.
צילום: משה בן שמחון
פוקצ׳ת גינה
רשימת חומרים לפוקצ׳ה בגודל תבנית תנור סטנדרטית:
לפוקצ׳ה:
½ קילו (3 ו-1/2 כוסות) קמח ייעודי לפוקצ׳ה או קמח לבן רגיל
1 שקית (11 גרם) שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כפית גדושה מלח
1 כוס מים פושרים
1/3 כוס שמן זית
לקישוט:
¼ כוס שמן זית
חופן עגבניות שרי צבעוניות
1 זוקיני חתוך לפרוסות דקות
חופן זיתים מגולענים חתוכים לפרוסות
3 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
½ בצל סגול חתוך לרצועות
3 ענפי רוזמרין
3 ענפי אורגנו
וכל תוספת שאוהבים שעשויה להתאים
מלח ים גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר בעזרת וו לישה, לשים את כל המרכיבים לבצק גמיש ואחיד.
משמנים היטב, בשמן זית, קערה, מניחים בה את הבצק ועוטפים אותו בשמן זית.
מתפיחים מכוסה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק למלבן רחב בגודל תבנית תנור סטנדרטית.
מעבירים לנייר אפייה.
מברישים את הבצק בשמן זית, מקשטים בצורת פרחים וצמחים בעזרת הירקות והעשבים.
זורים מלח ים גס.
אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות, עד שהפוקצ׳ה משחימה.