אין ספק שפיצה היא אחד המאכלים האהובים ביותר בקרב ילדים ומבוגרים כאחד. זה כבר מבוסס וידוע, זאת עובדה בשטח.
מכיוון שבצק פיצה למהדרין מרתיע מעט כי לא תמיד יש זמן וסבלנות ללוש, להתפיח ולרדד – נאפו אינספור גרסאות לפיצה ביתית. הרווחת ביותר היא כמובן הפיצה פיתה המפורסמת והמוכרת בכל בית אב בישראל. ומה עם מאפה בטעם פיצה המבוסס דווקא על לחם פרוס?! ובכן, הנה הוא - לחם פיצה מטריף במיוחד.
מאיה דרין והילדים במתכון לפיצה ביתית // צילום: משה בן שמחון
לחם פיצה גאוני
רשימת חומרים לתבנית מלבנית בגודל 20/30
1 בריוש פרוס או לחם פרוס או לחם קסטן פרוס
1 כוס שמנת מתוקה לבישול
1 ביצה
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית עריסה
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גרם גבינת מוצרלה קשה, פרוסה וחתוכה לרבעים
3 עגבניות חתוכות לפרוסות דקות
חופן זיתים מגולענים שחורים ו/או ירוקים
שמן זית לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. חותכים את פרוסות הבריוש לחצי ומסירים מעט מה״קשה״.
2. מסדרים אותן כמו רעפים בתוך תבנית מלבנית המיועדת להגשה ומשומנת קלות.
3. בין הפרוסות מסדרים את פרוסות הגבינה, פרוסות העגבנייה ועליי .
4. מערבבים שמנת מתוקה לבישול, ביצה, רסק עגבניות, עריסה מלח ופלפל.
5. יוצקים על המאפה לכל אורכו.
6. נועצים זיתים לפי הטעם.
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 200 מעלות במשך כ-30 דקות.