כמו במעדניות: מתכון לגרבלקס סלמון ממכר

בעקרון, זה מתכון באווירת חג הפסח, אבל מדובר במתכון קל להכנה ובאוכל ממכר שאפשר לאכול כל השנה, כל יום וכל שעה • הבלוגרית יולי איזק עם מתכון קליל שיגרום לכם לקום מהכסא ולרוץ לחנות הדגים הקרובה

גרבלקס סלמון לפסח, צילום: יולי איזק

גרבלקס הוא מתכון קלאסי מהמטבח הנורדי המאופיין בטכניקה עתיקת יומין לשימור סלמון בתערובת כבישה. לכל ארוחת בראנץ׳ שתוסיפו למרכז השולחן גרבלקס ביתי שהכנתם, בטוח תקצרו מחמאות ותרימו את השולחן בכמה רמות מעל. יש משהו חגיגי ויוקרתי בסלמון כבוש ואם הוא בכבישה ביתית בכלל הרשמתם! השנה החלטתי להכין גרבלקס דווקא בפסח לצד מצות אבל כמובן שאין כמו גרבלקס עם לחם או בייגל טוב לצד גבינת שמנת, צלפים, בצל סגול ועוד.

לבלוג של יולי איז'ק - מחשבות שהיולי

המתכון פשוט מאוד, קל מאוד להכנה ומהיר ובעיקר דורש קצת סבלנות להמתין שהסלמון ייכבש כראוי ויקבל את הארומות מתערובת הכבישה.

גרבלקס סלמון. יולי איזק, צילום: יולי איזק

מרכיבים
500 פילה סלמון עם עור
5 כפות מלח גס
5 כפות סוכר לבן
חצי צרור שמיר קצוץ
כפית פלפל שחור כתוש/ גרוס
גרידה מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
כף ג׳ין/ וודקה (אופציונלי)

הוראות הכנה
מערבבים בקערה את כל חומרי התערובת.
מצפים את הסלמון בחלקו העליון.
עוטפים היטב בניילון נצמד/ שקית ואקום/ שקית זיפ לוק.
מעבירים למקרר לכבישה למשך 24 שעות לפחות ועד 48 שעות.
מוציאים את הסלמון, שוטפים ממנו את תערובת הכבישה ומייבשים עם נייר סופג.
פורסים את הגרבלקס (ללא העור) ומגישים בצלחת לצד גבינת שמנת וצלפים. ניתן להוסיף עירית, בצל ירוק או סגול, עוד שמיר ומה שאוהבים. מומלץ גם בתוך כריך. פשוט מעדן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר