מתכון לשבלולי בורקס תרד טורקי

רוצים להתנחם מהחיים עם מאפה מלוח? • הפעם בחרתי עבורכם בבורקס מושלם מבצק פחות משמין - בצק פילו

לארוחת בוקר ססגונית או ארוחת ערב קלה, אין מתאים מבורקס תרד חם ופריך. מכיוון שלא ניתן בימים אלה לשוטט בשווקים הנהדרים של ארצנו וליהנות משלל המאפיות המציעות בורקסים תוצרת בית. לרוב, כאלה הנאפים על מגשי מתכת רחבים ונמכרים צרורים בתוך שקית נייר חומה. זה הזמן המתאים ביותר להכנת בורקס טורקי אסלי בבית.

שבלולי בורקס תרד טורקי

מצרכים ל-6 שבלולים:

  • 12 דפי פילו
  • 1 חבילת תרד טרי, עלים מופרדים בלבד ללא גבעולים
  • 1 כוס פירורי גבינת פטה כבשים או בולגרית
  • 1 כוס גבינת קשקבל או מוצרלה מגוררת
  • ½ חבילת קוטג'
  • 4 כפות גדושות גבינת בורסן בטעמים או גבינת שמנת בטעמים (שום שמיר, פלפל וכד׳)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 3/4 כוס חלב
  • מעט מלח ופלפל שחור

להגשה:

  • רסק עגבניות טריות
  • ביצים קשות
  • טחינה
  • חמוצים
  • זיתים

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את עליי התרד ומייבשים היטב, מערבבים יחד עם כל מרכיבי המילוי.
  2. מניחים על משטח העבודה שני עלי פילו אחד על השני (את שאר הדפים מכסים במגבת).
  3. בקצה התחתון הרוחבי של העלים, מסדרים לכל האורך, מהמלית כך שיתקבל פס מלית ארוך.
  4. מגלגלים את הבצק תוך כדי הידוק לגליל דק וארוך ואז מגלגלים העדינות לשבלול.
  5. מניחים בתבנית משמונת קלות את כל השבלולים צמודים זה לזה כך שצורת השבלול תישמר ולא תיפתח.
  6. טורפים את מצרכי הציפוי ושופכים מעל השבלולים שבתבנית. מפזרים מעל שומשום.
  7. אופים בתנור, בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-30 עד 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר