מרק האפונה שיחמם לכם את הלב

איזה כיף זה שאפשר להכין בלי הרבה מאמץ מרק מחמם מירקות עונתיים ומחומרים שיש בכל מזווה, ולא כאילו שתצטרכו לנסוע בשבילם עד לקצה השני של העולם • המרק הזה יעשה לכם טוב בבטן ובנשמה

מרק האפונה של שרית עטר, צילום: שרית עטר

מזג האוויר עושה את שלו, ואי אפשר שלא לרצות לאכול מרק טעים ומזין, כזה שיעשה כיף בכל הגוף. בדיוק בשביל זה הכנו לכם מתכון למרק אפונה שייתן לכם בדיוק את מה שצריך.

חומרי הגלם:

  • 5 כפות שמן זית
  • 500 גרם אפונה יבשה
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר (אופציונלי)
  • כף סילאן או דבש
  • כף מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 4 שיני שום
  • חצי כפית כמון
  • פחית קרם קוקוס (אופציונלי)
  • הצעת הגשה: זרעי דלעת, שמיר קצוץ, צ'ילי יבש, אפונת ואסאבי
מרק האפונה של שרית עטר, צילום: שרית עטר

 

אופן ההכנה:

אין צורך להשרות את האפונה לפני הבישול. רק לשטוף היטב במי ברז, עדיף בתוך מסננת, ואז לנקז את המים.

  1. לחמם שמן זית בסיר, להוסיף את קוביות הבצל, הגזר, תפוח אדמה ואת קוביות ראש הסלרי, ואחר כך לאדות על להבה בינונית במשך 10-8 דקות.
  2. להוסיף את האפונה היבשה, את הג'ינג'ר המגורר, את כף הסילאן או הדבש, חצי כוס מים רותחים ואת התבלינים – ולערבב.
  3. להוסיף מים רותחים עד 3/4 מגובה הסיר, להביא אותו לרתיחה ולהנמיך ללהבה הכי נמוכה. אז, לכסות את הסיר ולבשל את המנה במשך 45 דקות עד שעה, עד לריכוך של האפונה. חשוב מדי פעם להציץ לתוך הסיר, ואם יש צורך להוסיף עוד מים. האפונה סופגת את המים ומתנפחת עד שהיא מתרככת ומתפרקת, ולכן צריך להוסיף עוד מים – עדיף רותחים.
  4. מעבירים את המרק לבלנדר או שטוחנים אותו בעזרת מוט בלנדר (אפשר לעשות זאת למרק כולו או רק לחלקו). עד למרקם שאוהבים. מוסיפים פחית של קרם קוקוס – ומערבבים (אבל כאמור, זו לא חובה). טועמים, ואם רוצים מתקנים תיבול לפי הצורך.
  5. מוזגים לקעריות אישיות, מפזרים למעלה גרעיני דלעת, שמיר, אפונת ואסאבי ומעט צ'ילי יבש (אם אתם רוצים, אפשר רק עם חלק מהתבלינים או אפילו בלעדיהם).

למתכונים נוספים של שרית עטר

לדף המתכונים "ישראלי קיטשן"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר