סלט אבוקדו אחרון לעונה, ממש לפני שהפרי האהוב נעלם לתרדמת של קיץ. בחרתי לשלב אותו עם אלמנט חורפי נוסף – התפוז, שניהם נפלאים יחדיו בסלט. עלי הרוקט החריפים מוסיפים עיקצוץ ועניין ואילו גבינת החלומי המוזהבת בשמן זית היא עונג ים תיכוני מובהק. מעל כל הטוב הזה – שברי חטיף אפונה מצופה בתבלין וואסבי והנה סלט שיכול להיות למנה ראשונה מפוארת בפני עצמה.
סלט אבוקדו וגבינת חלומי עם הדרים
רשימת חומרים ל-4 מנות:
- 2 יחידות אבוקדו מוכן לאכילה
- 1 חבילה גבינת חלומי
- מעט שמן זית לטיגון
- 2 יחידות תפוז או תפוז דם
- צרור עליי רוקט או ג׳רג׳יר
- 1/2 כוס חטיף אפונה וואסבי
לרוטב:
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- מיץ מחצי לימון
- 3 כפות חומץ תפוחים
- 1 כפית מחוקה חרדל דיז׳ון חלק
- 1 כפית דבש איכותי או מייפל טבעי
- 1 שן שום כתושה
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מקלפים את האבוקדו וחותכים לצ׳אנקים או לפרוסות עבות.
- מחממים שמן זית במחבת, חותכים את גבינת החלומי לפרוסות דקות וצולים אותן במחבת עד שמזהיבות משני הצדדים. מסדרים על צלחת הגשה רחבה.
- בינתיים מוציאים מהתפוזים את הפילטים בלבד, ללא קליפה וללא ציפה לבנה – שומרים את המיץ שניגר בקערה.
- כותשים מעט את חטיף האפונה.
- לקערה של מיץ התפוזים מוסיפים את כל רכיבי הרוטב ומערבבים היטב ליצירת רוטב אחיד וחלק. מתקנים ומשפרים תיבול.
- מסדרים לצד החלומי את האבוקדו ואת פלחי התפוז, מתבלים ברוטב.
- מתבלים את עליי הרוקט ברוטב ומפזרים מעל החלומי, האבוקדו והתפוז.
- מפזרים שברי אפונה ווסאבי ומגישים מיד.