סלט אבוקדו וחלומי. צילום: מאיה דרין

רגע לפני שהוא נעלם: סלט אבוקדו חלומי אחרון לעונה

נפרדים מהחורף עם סלט משגע מלא בטעמים ומרקמים

[object Object]

סלט אבוקדו אחרון לעונה, ממש לפני שהפרי האהוב נעלם לתרדמת של קיץ. בחרתי לשלב אותו עם אלמנט חורפי נוסף – התפוז, שניהם נפלאים יחדיו בסלט. עלי הרוקט החריפים מוסיפים עיקצוץ ועניין ואילו גבינת החלומי המוזהבת בשמן זית היא עונג ים תיכוני מובהק. מעל כל הטוב הזה – שברי חטיף אפונה מצופה בתבלין וואסבי והנה סלט שיכול להיות למנה ראשונה מפוארת בפני עצמה.

סלט אבוקדו אחרון לעונה, צילום: מאיה דרין

סלט אבוקדו וגבינת חלומי עם הדרים 

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 2 יחידות אבוקדו מוכן לאכילה
  • 1 חבילה גבינת חלומי
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 2 יחידות תפוז או תפוז דם
  • צרור עליי רוקט או ג׳רג׳יר
  • 1/2 כוס חטיף אפונה וואסבי

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית עדין
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כפית מחוקה חרדל דיז׳ון חלק
  • 1 כפית דבש איכותי או מייפל טבעי
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את האבוקדו וחותכים לצ׳אנקים או לפרוסות עבות.
  2. מחממים שמן זית במחבת, חותכים את גבינת החלומי לפרוסות דקות וצולים אותן במחבת עד שמזהיבות משני הצדדים. מסדרים על צלחת הגשה רחבה.
  3. בינתיים מוציאים מהתפוזים את הפילטים בלבד, ללא קליפה וללא ציפה לבנה – שומרים את המיץ שניגר בקערה.
  4. כותשים מעט את חטיף האפונה.
  5. לקערה של מיץ התפוזים מוסיפים את כל רכיבי הרוטב ומערבבים היטב ליצירת רוטב אחיד וחלק. מתקנים ומשפרים תיבול.
  6. מסדרים לצד החלומי את האבוקדו ואת פלחי התפוז, מתבלים ברוטב.
  7. מתבלים את עליי הרוקט ברוטב ומפזרים מעל החלומי, האבוקדו והתפוז.
  8. מפזרים שברי אפונה ווסאבי ומגישים מיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו