עוגיות חמאה פשוטות להכנה וטעימות להפליא, עם טוויסט קטן

אז מה קורה כשעוגיות ריפעת מרוקאיות פוגשות עוגיות חמאה צרפתיות?

עוגיות חמאה ואניס. צילום: ליאת נעמי שירית

מה קורה כשעוגיות ריפעת מרוקאיות פוגשות עוגיות חמאה צרפתיות? מתקבלות עוגיות חמאה פשוטות להכנה וטעימות להפליא, לא מתוקות מדי, חמאתיות בטירוף והכי יפה? אי אפשר לטעות בחיתוך.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • לא אוהבים אניס? אפשר להחליף את האניס בזרעי שומשום.
  • אוהבים אניס? אתם מוזמנים להכניס כפית זרעי אניס לתוך הבצק.
  • אפשר להכין את הבצק יום-יומיים לפני. הוא נשמר נהדר במקרר.
טעימות להפליא, צילום: ליאת נעמי שירית


עוגיות חמאה ואניס

חומרים:

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (45 גרם) קורנפלור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס (230 גרם) קוביות חמאה ללא מלח, קרה
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 חלבון ביצה
  • 1-2 כף זרעי אניס
  • לקישוט: 1/4 כוס סוכר גבישי

אופן ההכנה:

  1. בקערה בינונית מערבבים ביחד את הקמח, הקורנפלור והמלח. מניחים בצד.
  2. במעבד מזון שמים את קוביות החמאה והסוכר. מעבדים היטב עד שמקבלים תערובת פירורית אחידה. מוסיפים תמצית וניל ושוב מערבבים עד שכל החומרים מתאחדים. עוצרים מדי פעם ומגרדים את הדפנות כך שכל התערובת תהיה אחידה. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים בפולסים עד שנוצר גוש בצק. עוצרים מדי פעם ומגרדים את הדפנות.
  3. מוציאים את הבצק למשטח עבודה, לשים עם הידיים דקה-שתיים כדי להבטיח שהבצק אחיד (אם הבצק פירורי מדי - הוסיפו כפית אחת של מים או חלב). מחלקים את הבצק לשניים ועוטפים כל חלק בניילון נצמד רופף. מרדדים את הבצק עם הניילון לדיסקית עבה ושווה בעוביה ומכניסים למקרר לקירור של שעה לפחות (אפשר להכין את הבצק יום-יומיים לפני).
  4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. 
  5. בקערה קטנה מערבבים חלבון עם כפית מים, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  6. פורסים נייר אפייה על תבנית אפייה. מקמחים את נייר האפייה קלות ומניחים חצי אחד של בצק על נייר האפייה (ברגע שהבצק מתחיל להתחמם הוא נדבק לכל דבר - קמחו מעט את המשטח והכלים ותעבדו מהר).
  7. מרדדים את חצי הבצק לצורה של אליפסה ומחוררים עם מזלג חורים בבצק. מברישים את החלבון הטרוף עם מברשת על פני הבצק ומפזרים חצי כפית זרעי אניס מלמעלה ואז מפזרים גם מעט סוכר גבישי.
  8. מכניסים לתנור למשך 15-17 דקות או עד שהבצק מקבל צבע יפה.
  9. חוזרים על התהליך עם החצי השני של הבצק (ממליצה לכם לאפות תבנית אחת כל פעם).
  10. מוציאים את התבנית מהתנור. מניחים לעוגיות להתקרר וחותכים בעזרת חותכן פיצה למקלות שווים בגודלם. אפשר גם להגיש את כל העוגיה ולתת לאורחים לשבור את החתיכה שהם רוצים.
  11. מאחסנים בצנצנת אטומה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר