מה עושים עם שאריות אורז לבן שיושב במקרר ומחכה לגאולה? צולים אותו לדרגת פריכות, צובעים אותו בירוק של פסטו-כוסברה ומלבישים אותו בשלל ירקות ירוקים - אדממה, אפונת גינה או שלג, פיסטוקים ושומשום. כל מה שהוא ירוק יעבוד. לא מליון דולר לאורז ישן?
אורז ירוק
מצרכים:
- 1/2 כוס פיסטוקים לא קלויים
- 4 כוסות של אורז ישן (מומלץ לילה במקרר)
- 3-4 כפות שמן שומשום
- 4 כוסות של כוסברה עלים וענפים רכים (או בזיליקום/נענע ושמיר), אפשר לשלב גם עם תרד
- 1 פלפל חריף ירוק (או יותר, תלוי במידת החריפות של הפלפל)
- 1 מיץ לימון מלימון או ליים
- 2 כפות מיסו לבן
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס פולי אדממה
להגשה:
- 1/4 כוס אפונה סינית, חתוכה דק (או כל אפונה שאוכלים אותה עם התרמיל)
- עירית קצוצה
- מעט בצל ירוק
- שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת לוהטת וקולים את פיסטוקים עד שהם משנים צבעם. שמים בצד. לאחר שהם מתקררים - קוצצים אותם.
- במחבת טפלון גדולה על חום בינוני-גבוה, שמים שמן שומשום, מוסיפים את האורז. מהדקים את האורז היטב בעזרת מרית כך שהאורז יקבל מקסימום חום שהוא יכול. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך ולא מפריעים לו עד שהוא מזהיב, בין 6-8 דקות.
- במיקסר שמים את העשבים, המיסו, מיץ לימון או ליים, פלפל ירוק חריף, מלח, שיני השום ושתיים-שלוש כפות מים. טוחנים את התערובת על מהירות גבוהה. מזליפים שמן זית תוך כדי טחינה עד שהמרקם חלק ביותר. טועמים ומשפרים טעמים.
- חוזרים לאורז - מוסיפים את פולי האדממה, מערבבים מעט ומסירים מהאש.
- מוסיפים לאורז המטוגן את הפסטו הירוק שהכנו ומערבבים היטב.
- מעבירים לצלחת ומעטרים באפונה סינית. שמים מעט שומשום קלוי, פיסטוקים ועירית, ויש לכם סימן ירוק. בתאבון, בריאות גדולה ובשורות טובות.