כך תהפכו בקלות אורז לבן ישן לאורז ירוק בריא ומשגע

מה עושים עם סיר האורז שיושב במקרר ומחכה לגאולה? צולים אותו לדרגת פריכות, צובעים אותו בירוק ומלבישים אותו בשלל תוספות

אורז ירוק מלא בכל טוב. צילום: ליאת נעמי שירית

מה עושים עם שאריות אורז לבן שיושב במקרר ומחכה לגאולה? צולים אותו לדרגת פריכות, צובעים אותו בירוק של פסטו-כוסברה ומלבישים אותו בשלל ירקות ירוקים -  אדממה, אפונת גינה או שלג, פיסטוקים ושומשום. כל מה שהוא ירוק יעבוד. לא מליון דולר לאורז ישן?

חגיגה ירוקה, צילום: ליאת נעמי שירית

אורז ירוק

מצרכים:

  • 1/2 כוס פיסטוקים לא קלויים
  • 4 כוסות של אורז ישן (מומלץ לילה במקרר)
  • 3-4 כפות שמן שומשום
  • 4 כוסות של כוסברה עלים וענפים רכים (או בזיליקום/נענע ושמיר), אפשר לשלב גם עם תרד
  • 1 פלפל חריף ירוק (או יותר, תלוי במידת החריפות של הפלפל)
  • 1 מיץ לימון מלימון או ליים
  • 2 כפות מיסו לבן
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס פולי אדממה

להגשה:

  • 1/4 כוס אפונה סינית, חתוכה דק (או כל אפונה שאוכלים אותה עם התרמיל)
  • עירית קצוצה
  • מעט בצל ירוק
  • שומשום

אופן ההכנה: 

  1. מחממים מחבת לוהטת וקולים את פיסטוקים עד שהם משנים צבעם. שמים בצד. לאחר שהם מתקררים - קוצצים אותם.
  2. במחבת טפלון גדולה על חום בינוני-גבוה, שמים שמן שומשום, מוסיפים את האורז. מהדקים את האורז היטב בעזרת מרית כך שהאורז יקבל מקסימום חום שהוא יכול. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך ולא מפריעים לו עד שהוא מזהיב, בין 6-8 דקות.
  3. במיקסר שמים את העשבים, המיסו, מיץ לימון או ליים, פלפל ירוק חריף, מלח, שיני השום ושתיים-שלוש כפות מים. טוחנים את התערובת על מהירות גבוהה. מזליפים שמן זית תוך כדי טחינה עד שהמרקם חלק ביותר. טועמים ומשפרים טעמים.
  4. חוזרים לאורז - מוסיפים את פולי האדממה, מערבבים מעט ומסירים מהאש.
  5. מוסיפים לאורז המטוגן את הפסטו הירוק שהכנו ומערבבים היטב.
  6. מעבירים לצלחת ומעטרים באפונה סינית. שמים מעט שומשום קלוי, פיסטוקים ועירית, ויש לכם סימן ירוק. בתאבון, בריאות גדולה ובשורות טובות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר