אם כמוני, יש לכם OCD קל, סבלנות של עדר פילים ומלא זמן פנוי - לכו על על זה. הבצק - בצק סטנדרטי של אוזני המן. הביצוע? פחות. הקטנו והקטנו והקטנו את האוזניים עד לגודל של דגני בוקר, אפינו, ערמנו בקערה, מזגנו חלב, ושלפנו כף. זהו.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- כל החוקים של אוזני המן חלים גם פה. אל תעבדו יותר מידי את הבצק. בצק פריך הוא עדין ומלא בשומן, הוא לא אוהב כשמתעסקים איתו מידי. ברגע שנוצר כדור בצק במעבד מזון, תעצרו. אם תעבדו מדי את הבצק, תצא לכם עוגיה דחוסה, כבדה, שלא משתווה לבצק פריך טוב.
- קירור העוגיה הוא קריטי להשגת אוזני המן יציבות. אני ממליצה לקרר לפחות שעה, ואם יש לכם זמן אז גם כמה שעות. ככל שהבצק יותר קר כשהוא נכנס לתנור, ככה רוב הסיכויים שהאוזן שלכם לא תיפתח באפייה. אם הבצק שלכם מתחמם ואתם מתחילים להזיע עם העשייה, הכניסו למקרר ל-10 דקות. הבצק יתקרר ויחזור לעצמו.
"קורנפלקס" אוזני המן
מצרכים לבצק:
- 150 גרם חמאה קרה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- למילוי: שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
- במעבד מזון, שמים את החמאה עם הסוכר, על מהירות גבוהה, מערבבים עד שהם מתערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצה והחלמון, מערבבים עד שהביצים נטמעות היטב, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בפולסים עד לקבלת גוש בצק אחיד. המנעו מערבוב יתר.
- מוציאים את הבצק מהמעבד מזון. מרדדים את הבצק לדיסקית ועוטפים אותו בניילון נצמד. מכניסים למקרר לפחות לשעה (אפשר לעשות את הבצק יום לפני).
- מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה, מניחים בצד.
- מוציאים את הבצק מהמקרר. מקמחים מעט את משטח העבודה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מרדדים שליש מהבצק לעובי דק, קורצים עיגולים קטנים (אני השתמשתי בקורצן הכי קטן - גודל של 2.25 ס"מ). עצה קטנה - אם הבצק נדבק לכל מקום והוא בעייתי לעבודה, מכניסים אותו למקרר למכת קור של איזה 10 דקות, זה יעזור לכם.
- שמים על כל עיגול שוקולד צ'יפס אחד ובעדינות צובטים את השוליים לעיצוב של אוזן טיפוסית. חוזרים על התהליך עם כל האוזניים. מכניסים את התבנית ל-30 דקות במקרר (לא חובה אבל ממליצה בחום - אם יכניסו את האוזניים להתייצב במקרר, רוב הסיכויים שהם לא "ייפתחו" במהלך האפייה.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 10-11 דקות או עד שהתחתית מזהיבה מעט. מאחר שהעוגיות הולכת לשחות בחלב, אני ממליצה לייבש את העוגיה עד כמה שאפשר (לייבש -לא לשרוף), אפשר להוריד את החום ל-160 מעלות ומחכים עוד קצת עד שהעוגייה מוכנה.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר.
- מלאו את הקערה בעוגיות וחלב - הרווחתם את זה ביושר.