אין לזה תחרות: פאי אוזני המן פורימי ומשגע

למה לאפות אוזני המן רגילות כשאפשר להכין פאי שלם?

פאי אוזני המן. צילום: ליאת נעמי שירית

כשראיתי את הפאי הזה עלה לי חיוך גדול. לא רק כי הרעיון מקסים. להטביע אוזני המן בתוך בריכה של ריבה אלא גם כי זה פתרון אולטימטיבי לכל אלה שמתלוננים שכל הזמן נפתחות להם האוזניים בתנור. אם רק תשימו אוזני המן בתוך פאי ותצופפו אותם בתוך ריבה לוהטת, לא יהיה להן איך להיפתח, וגם אם הם נפתחות זה רק מוסיף יופי לפאי, זה אולי יראה לכם כמו כשלון אבל הוא יהיה לתפארת.

פאי אוזני המן. פורמי וטעים. מגיע עכ-שיו.

פורימי ומשמח, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אנחנו מכינים בצק פריך. הבצק יעשה לנו את כל העבודה, גם של הפאי וגם של אוזני ההמן.
  • כל החוקים של בצק פריך חלים גם כאן. הנה לינק לעשה ואל תעשה של אוזני המן. אל תעבדו מידי את הבצק, תקררו אותו כל הזמן ושימו כמות קטנה של מילוי.
  • אפשר לעשות את הבצק יום קודם.
  • אם הבצק נקרע, פשוט תצבטו ותצמידו את הבצק ביחד.
  • אם הבצק רך מדי ונדבק לכל דבר, תנו לו מכת קור במקרר.
  • לפני שהבצק פוגש את חום התנור, תכניסו אותו לחצי שעה במקרר.זה יעשה לו טוב.
  • אם בא לכם חתיכות של פרי במילוי. צפו אותם בקצת קורנפלור ותכניסו לריבה.
פאי אוזני במן, צילום: ליאת נעמי שירית


פאי אוזני המן

חומרים לבצק:

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3 ביצים
  • 1 ביצה טרופה להברשה

חומרים למילוי:

  • ריבה שאוהבים (בערך 2 כוסות)
  • חצי כוס אוכמניות (אופציה)
  • 1 כפית קורנפלור (אופציה)

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון שמים את כל החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את חמאה ומערבבים עד שנטמעת בקמח.
  2. מוסיפים שלוש ביצים ומערבבים על שנוצר בצק. זה לוקח 3-4 דקות אבל זה קורה.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, עוטפים בניילון נצמד ומרדדים את הבצק דרך הניילון לדיסקית. מכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה לפחות או לכל הלילה.
  4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. משמנים עם ספריי שמן תבנית פאי בגודל של 22 ס"מ.
  5. חותכים חצי מדיסקית הבצק ומעבירים למשטח מקומח קלות. את המחצית השנייה של הבצק משאירים בינתיים במקרר.
  6. מרדדים את הבצק לעיגול גדול, מעבירים העיגול לתבנית הפאי, מהדקים את הבצק לתבנית וחותכים עם סכין חדה את שאריות הבצק. אם הבצק נקרע פשוט מצמידים אותו ביחד.
  7. ממלאים את הפאי בריבה, לא חייבים למלא עד הסוף (אל תשכחו שאנחנו מוסיפים אוזני המן למילוי).
  8. אם בחרתם להוסיף פירות למילוי - בקערה, מקפיצים את האוכמניות עם מעט קורנפלור ומפזרים אותן בצורה שווה בתוך המילוי. מכסים את שולי הפאי בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות.
  9. בזמן שהפאי בתנור מכינים את אוזני ההמן שלנו: טורפים ביצה בקערית ומניחים בצד. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מניחים בצד.
  10. מוציאים את החלק השני של הבצק מהמקרר. מניחים על משטח עבודה מקומח קלות, קר ככל שניתן. מרדדים את הבצק, לעובי 3-4 מ"מ.
  11. בעזרת כוס או חותכן קורצים עיגולים מהבצק (השתמשתי בקורצן עיגול בגודל 5 ס"מ). משתדלים להוציא כמה שיותר עיגולים מהבצק ומהר - אנחנו רוצים להתעסק בבצק כמה שפחות. אם החותכן או הכוס נדבקים לבצק, טבלו את שולי הכוס בקמח. זה יעזור לשחרר את הכוס מהבצק.
  12. מניחים חצי כפית מהמילוי במרכז העיגול.
  13. מושחים עם קצה האצבע את שולי עיגול הבצק, בביצה טרופה.
  14. מקפלים בעזרת האצבעות את העיגול לצורת משולש וצובטים את השוליים היטב. מקפידים שלא לסגור לגמרי את המשולש ולהשאיר סוג של חלון במרכז האוזן המן.
  15. מניחים את האוזן בתבנית, חוזרים על התהליך עם שאר העיגולים. מכניסים למקרר למשך חצי שעה לפחות.
  16. כשהפאי שלנו מוכן ויפה מוציאים אותו מהתנור, מצופפים את אוזני ההמן בתוך המילוי. לא חייב שיהיה לזה סדר רק תשתדלו שהאוזניים יהיו בשכבה אחת כך שהן כולן יקבלו אפייה שווה פחות או יותר. אם אוזן אחת עולה קצת על אוזן המן אחרת זה גם בסדר.
  17. מכניסים את הפאי בחזרה לתנור למשך 15-17 דקות או עד שהאוזניים מקבלות צבע יפה.
  18. מוציאים את הפאי מהתנור נותנים לו להתקרר לחלוטין ובוזקים מעט אבקת סוכר.
  19. פורים שמח, עם שלי.
חג שמח!, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר