נודלס וירקות בתנור בתבנית אחת. צילום: ליאת נעמי שירית

בתנור בתבנית אחת: נודלס כזה אתם עוד לא אכלתם

המתכון הזה לא רק פוטוגני, הוא גם טעים בטירוף, פשוט וגאוני

[object Object]

ירקות בתנור (מה שיש לכם) עם אטריות בסיר (מה שיש לכם), מערבבים את השניים וידה ידה ידה - יש לכם ארוחה על מגש. 

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • במתכון אני מפרטת את סוגי הירקות וכמויות, אבל אתם ממש מוזמנים לחתוך את כל הירקות שיש לכם במקרר.
  • תזכרו שיש ירקות יותר קשים כמו גזר, סלרי וכו’ ויש ירקות יותר רכים, כמו פטריות. זמני העשייה והצלייה שלהם שונים. אז קודם נכניס את הירקות הקשים לתנור, ניתן להם מכת חום של כמה דקות ואז נכניס את הירקות הרכים (מפורט במתכון).
מוזמנים להתפרע עם ירקות שאוהבים, צילום: ליאת נעמי שירית
  • כמו שאתם מבינים, המתכון הוא עם יד חופשית לגמרי. שנו כמויות, שנו מרכיבים ושחקו איתו בהתאם למה שיש לכם במקרר, במזווה ולפי טעמכם האישי.
אי אפשר לעמוד בפני זה, צילום: ליאת נעמי שירית


נודלס עם ירקות בתנור

מצרכים:

  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
  • 1 גזר קלוף חתוך לפרוסות אלכסוניות דקות
  • פרחי ברוקולי
  • פרחי כרובית
  • 1/4 כרוב סגול חתוך דק
  • שמן זית
  • מעט מלח
  • 250 גרם אטריות ביצים (ניתן להמיר באטריות אורז או אטריות חיטה)
  • צרור אספרגוס
  • מעט פטריות חתוכות לפרוסות (איזה סוג שבא לכם)
  • 1 קופסא של תירס גמדי מסונן מנוזלים (אופציה)

לרוטב:

  • 3 בצלים ירוקים, חתוכים לפרוסות דקות אלכסוניות, רק החלק הירוק
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות שומשום קלוי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
  2. בתבנית אפייה משומנת מסדרים רצועות פלפלים, פרוסות גזר, פרחי ברוקולי, פרחי כרובית וכרוב סגול. מזלפים מעט שמן זית, מעט מלח ומערבבים היטב.
  3. מכניסים לתנור למשך 10 דקות או עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. בזמן הזה מרתיחים סיר מלא במים עם מלח לאטריות. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן שעל גבי האריזה. מסננים את האטריות מהמים בעזרת מסננת. שוטפים את האטריות במים קרים מהברז על מנת להפסיק את תהליך הבישול.
  5. בקערה קטנה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים את הירקות הרכים: פטריות, אספרגוס וגזר גמדי. מזיזים את הירקות לצד ומוסיפים את האטריות לצד השני.
  7. שופכים מעל לאטריות את הרוטב ומערבבים אותן בעזרת מלקחיים.
  8. מכניסים לתנור לעוד כ-10 דקות. מוציאים ומערבבים את כל הירקות עם האטריות, ומכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות.
  9. מוציאים את התבנית מהתנור מניחים לה להתקרר קלות וסה טו רבותיי - DINNER IS SERVED.
ירקות בצד אחד, אטריות בצד שני, צילום: ליאת נעמי שירית
ומערבבים, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו