הכי מוכרות, הכי שכיחות, הכי פשוטות – ובכל זאת, הפעם ניגשתי למתכון שאני אופה מגיל 10, בעיניים חדשות. זה היה המתכון האהוב עליי כשהייתי ילדה, אז יצאו לשוק הישראלי לראשונה שקיות שוקולד צ׳יפס צהובות ועליהן מתכון להכנת העוגיות האמריקאיות הנחשקות. אחותי, אמי ואני היינו מתכנסות יחדיו סביב שולחן האוכל במטבח של בית ילדותי, והיינו אופות פעם אחר פעם את המתכון שעל גבי האריזה.
לימים החלפתי את המרגרינה בחמאה, הפחתתי את כמות הסוכר ועד היום לא שיניתי דבר נוסף. עד שהחלטתי בגחמה של רגע לאסוף טבלאות שוקולד פתוחות מן הארון ולהשתמש בהן. מצאתי שם מריר, חלב ולבן. חצי מהכמות קצצתי לכדי פתיתים דקים, וחלק השארתי צ׳אנקים שמנמנים. התוצאה שונה לגמרי, שכן השוקולד נטמע כל כך יפה בתערובת, מעניק לה טעם שוקולדי מובהק וטעים כל כך.
עוגיות שוקולד צ'יפס
רשימת חומרים לכ-30 עוגיות:
- 20 גרם חמאה רכה
- 2/3 כוס סוכר לבן
- 1/3 כוס סוכר חום דחוס
- 2 ביצים טרופות
- 1 כפית תמצית וניל או אבקת וניל או מחית וניל
- 2 כוסות וחצי קמח
- 2 כפיות גדושות אבקת אפייה
- קורט מלח גס איכותי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
- טוחנים לפתיתים דקים מאוד מחצית מכמות השוקולד (אפשר בפומפייה או במעבד מזון), את חצי הכמות הנותרת קוצצים גס (אפשר עם סכין או במעבד מזון בפולסים).
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ושני סוגי הסוכר לקרם אחיד וחלק.
- מוסיפים אט אט את הביצים, תוך כדי עיבוד מתמיד על מנת שיתאחדו בקלות עם קציפת החמאה.
- מוסיפים את הווניל, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומעבדים יחדיו רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
- בעזרת לקקן מטמיעים פנימה את תערובת השוקולדים כך שיתפזרו באופן אחיד בתערובת.
- בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה, או בעזרת הידיים, יוצרים כדוירם קטנים בקוטר של כ-3 ס״מ.
- מניחים על תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה ברווחים גדולים. (על תבנית אפייה סטנדטית של תנור ייכסו 4 שורות של ארבעה כדורים).
- אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות, במשך כ-10 דקות או עד שהשוליים משחימים והעוגיות מזהיבות.
- מחכים עד שהעוגיות יצטננו לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית.