אימא שלי ומאסק חולקים את אותו שם - אילון. השם שלה הוא בעצם אילנה אבל החברים קוראים לה אילון וזה מצחיק כי היא מפחידה בערך כמו אילון מאסק האמיתי.
אתם יודעים כמה קשה להוציא מסבתות מתכון של כמויות או זמנים, זה תמיד "ככה עם היד" או "תעשי סיבוב עם השמן" או הכי גרוע - "תטעמי ותחליטי". בשבילכם סיכנתי את נפשי ופגשתי את אילון מעל סיר, שלמרבה ההפתעה הכיל את כל חלקיו - שתי ידיות, מכסה מקורי וצ'ופצ'יק של קומקום (לא משנה כמה עקום, חסר או נעדר הסיר, היא לא מחליפה אותו).
חציל זה לא ירק שילדים נוטים לחבב אבל אני זוכרת את עצמי חופרת בסיר של אימא ומעמיסה על פרוסת חלה ענקית. הוא פיקנטי, ממכר בטעמו ומזמן הפך חובה בכל שישי על שולחן שבת.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- מומלץ לטגן את החצילים יום לפני ולתת להם להגיר את השמן במהלך הלילה.
- לא רוצים לטגן? אפשר גם לאפות את החצילים, זה לא אותן קלוריות אבל גם לא אותו הטעם.
- אפשר להגיש את הסלט חם או קר.
- הסלט מחזיק בשקט שבוע ואף יותר, במקרר.
- אילון לא מתביישת ודוחפת כפית סחוג (או שתיים) לסלט. אין דבר כזה חריף מדי.
סלט חצילים אדום של אימא
מצרכים:
- שמן לטיגון
- 2 חצילים קלופים "זברה" (קולפים פס כן פס לא), פרוסים לעיגולים בעובי 1 וחצי ס"מ
- 2-3 כפות שמן
- 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בינוניות
- 5-6 שיני שום כתוש
- 2 פלפלים אדומים בינוניים, נקיים מזרעים וקרומים, חתוכים לרצועות בעובי 1/2 ס"מ
- 1 חבילה רסק עגבניות (100 גרם)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית חווייג' למרק
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס מים
- חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה שטופים וקצוצים
אופן ההכנה:
- שמים את החצילים במסננת, מפזרים עליהם מלח ונותנים לפרוסות לעמוד חצי שעה-שעה.
- שוטפים קלות את פרוסות החצילים ועם נייר סופג מנגבים ומייבשים את הנוזלים. חשוב שהפרוסות יהיו יבשות כשהן פוגשות את השמן החם.
- במחבת עמוקה מחממים שמן על חום בינוני-גבוה.
- מטגנים את פרוסות החצילים משני צדדיהם ומעבירים לנייר סופג.
- בזמן שהחצילים מגירים שמן עובדים על הרוטב: בסיר כבד על להבה בינונית מחממים מעט שמן ומוסיפים את השום הכתוש. מערבבים ומוסיפים את קוביות העגבניות. נותנים לעגבניות עם השום להתבשל 10-15 דקות.
- מוסיפים את רצועות הפלפל האדום ומערבבים היטב, מוסיפים את רסק העגבניות, המלח, הסוכר והתבלינים, מערבבים היטב.
- מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך ונותנים לרוטב להתבשל 20-30 דקות. חשוב לטעום ולשפר טעמים.
- אחרי שהרוטב הצטמצם, מוסיפים את פרוסות החצילים, מועכים עם מזלג את פרוסות החצילים לתוך הרוטב. מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות למיזוג הטעמים.
- מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים כוסברה או פטרוזיליה ולכו להתארגן על חלה.