קר מדי בשביל סלט? תכינו את תבשיל הירקות הזה במקום

עידו פיינר עם מתכון לתבשיל ירקות חם וחורפי, אל תשכחו לחם טוב בשביל לטבול ברוטב

תבשיל ארטישוקים חמים  , איתיאל ציון
תבשיל ארטישוקים חמים . צילום: איתיאל ציון

אנחנו ממשיכים בהפקת המתכונים החורפית שיצר עבורנו השף עידו פיינר, בהשראת מסעדת "עמק בראסרי" שלו במשמר השרון. פיינר שם במרכז חומרי גלם מקומיים ועונתיים, ועם הטיפול הנכון מלמד גם אותנו איך להוציא מהם את המיטב. התחלנו עם מתכון לסלט כרוב, המשכנו עם מתכון לפסטה פטריות עם מלא סוגים של פטריות, והיום - תבשיל ארטישוקים. 

"מצד אחד ארטישוקיפם זה לב התבשיל וזה כל כך טעים, אבל אפשר גם לוותר או להחליף אותם - שורש סלרי יעבוד כאן, לפת, ארטישוק ירשלמי או אפילו תפוחי אדמה", אומר פיינר.

במקום סלט קר - לכו על תבשיל חם, צילום: איתיאל ציון

תבשיל ארטישוקים ירוקיםֻ

מצרכים ל-4 סועדים:

  • שתי כפות שמן זית
  • 10 שיני שום קלופות שלמות
  • 5 יחידות בצל ירוק או כרישה צעירה מאוד
  • 3 בצלים קלופים, חצויים ופרוסים גס
  • 2 גזרים, שטופים וחתוכים לאלכסונים
  • 4 מקלות סלרי, חתוכים למקטעים של 5 ס"מ
  • מלח
  • 6 לבבות ארטישוק (טריים או מהקפאה)
  • 2 ענפי טימין
  • 2 כוסות יין לבן
  • 1 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב עם שתי כפות שמן זית, מאדים (ללא צבע רק עד שמתרככים): את השום, הבצל הירוק (או הכרישה), הבצל הלבן, הגזר, הסלרי ומעט מלח.
  2. מוסיפים את הארטישוק, שתי כוסות יין לבן וענף טימין. מצמצמים את היין עד שנשאר מעט מאוד נוזל בסיר.
  3. מוסיפים את השמן, ענף הטימין הנוסף, מלח ומים עד כדי כיסוי הארטישוקים. מביאים לביעבוע עדין ומבשלים כ-45 דקות.
  4. בודקים שהארטישוקים התרככו. מגישים עם בגט טוב לטבול בנוזל.
תוספת שמרימה כל ארוחה, צילום: איתיאל ציון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר