הוא בריא, הוא מחמם ויש בו פיסטוק: מרק ירוק מושלם ליום קר

אין דרך אחרת לצלוח את גל הקור הנוכחי חוץ ממרק מלא בכל טוב, כולל פינוק פיסטוקי מפתיע

מרק ירוק עם גרמולטה פיסטוק. צילום: ליאת נעמיי שירית

הנה לכם מרק ירוק שהבריאות התפוצצה עליו. גרמולאטה (באיטלקית: Gremolata) הוא רוטב ירוק עשוי מפטרוזיליה קצוצה, גרידת לימון ושום. בדרך כלל משדכים את הרוטב למנת בשר, אבל, למה שלא נפנק את המרק שלנו באיזה סייד קיק מעניין?

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • המרק שלכם ייצא ירוק מאד, הצבע יתעמעם אחרי יום.
  • כרישה היא ירק ערמומי, היא מחביאה חול טוב טוב. זכרו לחתוך אותה לאורכה, להשרות ואז לשטוף במים.
  • כל ירוק יעבוד פה. קייל יחליף תרד, תרד יחליף מנגולד. אל תתביישו.
  • חוץ מלימון אפשר להוסיף תפוח ירוק. זה יוסיף חמצמץ-מתוק לטעם.
מרק ירוק עם גרמולטה פיסטוק, צילום: ליאת נעמי שירית

מרק ירוק עם גרמולטה פיסטוק

מצרכים למרק:

  • 1-2 כפות שמן זית
  • 1 כף חמאה
  • 1-2 יחידות כרישה
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2-3 תפוחי אדמה עם קליפה זהובה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 4 כוסות ציר מרק או ציר ירקות או מים
  • חבילה גדולה של עלי תרד, כ-150 גרם, אפשר גם יותר
  • 2 חופנים גדולים של קייל שטוף וקצוץ היטב
  • 2 כפות פטרוזיליה שטופה וקצוצה
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי

לגרמולטה פיסטוק:

  • 1/4 כוס פיסטוקים קלויים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 1 שן שום כתוש
  • 1 כף מיץ לימון סחוט
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. בסיר כבד על להבה בינונית, מחממים את השמן והחמאה.
  2. מוסיפים את הכרישה ומטגנים קלות מספר דקות. מערבבים מדי פעם.
  3. מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר, מערבבים היטב. כעבור דקה מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הציר או המים ומביאים לרתיחה קלה. מבשלים את המרק 20-25 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  5. מוסיפים את התרד והקייל, הפטרוזיליה והעירית, מערבבים היטב וכעבור דקה-שתיים מכבים את האש. החום הפנימי ימשיך לבשל את העלים ועשבים.
  6. מורידים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את מיץ הלימון.
  7. בעזרת מוט בלנדר טוחנים את המרק עד שמגיעים למרקם חלק. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים או ציר למרק. טועמים ומשפרים טעמים.
  8. בזמן שהמרק מתקרר מעט מכינים את הגרמולטה: בבלנדר קטן שמים את כל החומרים. בעזרת פולסים טוחנים את הפיסטוקים עם שאר החומרים, לא יותר מדי, טועמים ומשפרים טעמים.
  9. מגישים את המרק עם הגרמולטה פיסטוק. בתאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר