ימים קשים עוברים עלינו ואיתם נתקע לי דווקא השיר של מתי כספי על נח והתיבה. "נח - לא שכחנו איך בגשם ובסער, נח - לתיבה אספת את חיות היער, שתיים-שתיים מכל מין, האריה והממותה, הגמל והשיבוטה
וגם ההיפופוטם. איך פתחת את הצוהר ומתוך התכלת הלבנה, באה היונה".
ואם במבול עסקינן, קחו מרק בוטנים פיקנטי להתחמם איתו. ויאללה נח, שלח אלינו כבר את היונה.
כמה מילה לפני שמתחילים:
- כמו כל מתכון שלי למרק, תטעמו ושפרו טעמים.
- אני אוהבת להוסיף קייל למרקים שלי, זה ירק נהדר ששומר על הצורה והמרקם גם אחרי שהוא מתחמם והוא מוסיף לא מעט למרקם הכולל של המרק (ידעתם שקייל זה בעצם כרוב?).
עשיר, פיקנטי ומלא בכל טוב, צילום: ליאת נעמי שירית
מרק בוטנים פיקנטי
מרכיבים:
- 2-3 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 פלפל חלפיניו קצוץ דק
- 2-3 שיני שום, כתושות
- 1-2 כפות ג'ינג'ר כתוש
- 2 גזרים קצוצים, לקוביות קטנות
- 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות בינוניות
- 1 פחית שימורי עגבניות
- 1 פחית חלב קוקוס
- 2-3 כוסות מים או ציר מרק
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית כורכום
- קורט קינמון (אופציה)
- 1/4 כוס חמאת בוטנים (לא ממותקת!)
- 1-2 כוסות קייל קצוץ וללא גבעול
- להגשה: מעט בוטנים קצוצים
אופן ההכנה
- בסיר כבד על להבה בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל.
- כשהבצל מתרכך מוסיפים את הפלפל חלפיניו, קוביות הגזר, השום והג'ינג'ר. מערבבים היטב ונותנים לשום ולג'ינג'ר לשחרר ארומה.
- מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים היטב. נותנים לבטטה כמה דקות לתפוס צבע ומוסיפים את העגבניות. מערבבים היטב ומגבירים את הלהבה לחום בינוני-גבוה.
- מוסיפים את חלב הקוקוס והמים (או ציר מרק) ואת התבלינים.
- מביאים את המרק לרתיחה עדינה ומנמיכים את החום לבינוני-נמוך, מבשלים 15-20 דקות, מערבבים היטב.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים והקייל. מערבבים היטב ונותנים למרק להתבשל עוד 10 דקות. טועמים ומשפרים טעמים.
- קוצצים מעט בוטנים ומוסיפים למרק בעת ההגשה.