מרק עדשים ושיבולת שועל. צילום: ליאת נעמי שירית

במרק הזה יש מרכיב מפתיע שהופך אותו לעשיר, סמיך ובריא במיוחד

לא רק בדייסות - שיבולת שועל תעשה נפלא למרק שלכם, כאן שילבנו אותה במרק עדשים ולא תאמינו כמה טעים הוא יצא

[object Object]

הרבה אנשים לא יודעים ששיבולת שועל אינה מכילה גלוטן, פעמים רבות היא מסומנת כגלוטן כיוון שהיא גדלה ליד שדות חיטה, אבל היא עצמה ללא חיטה. היא טובה לא רק בדייסות, שיבולת שועל (או קוואקר בשמה האחר) מסייעת בהורדת כולסטרול ובמניעת סכרת, והיא מסמיכה נהדר מרקים.

סמיך ומשגע, צילום: ליאת נעמי שירית

מרק עדשים ושיבולת שועל

מצרכים:

  • 3-4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול או 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3-4 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 וחצי כוסות עדשים חומות (או ירוקות)
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שיבולת שועל (לא אינסטנט!)
  • חופן של פטרוזיליה קצוצה
  • 2-3 חופנים של תרד טרי או קפוא

להגשה:

  • לימון סחוט
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים למשך חצי שעה-שעה.
  2. בסיר בינוני-גדול, רצוי כבד, על חום בינוני-גבוה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הסלרי ומערבבים היטב.
  3. כשהירקות מתרככים מסננים את העדשים מהמים ומוסיפים לירקות. מערבבים היטב.
  4. כעבור מספר דקות מוסיפים את שיבולת השועל והתבלינים, מערבבים היטב.
  5. מוסיפים 8-10 כוסות מים או ציר ירקות ומביאים את הסיר לרתיחה עדינה. מנמיכים את החום ונותנים למרק להתבשל 30-40 דקות.
  6. מוסיפים פטרוזיליה ותרד וממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות. מקפידים לערבב את המרק מדי פעם כך שהעדשים לא יישארו בתחתית הסיר, המרק מוכן כשהעדשים התרככו לחלוטין.
  7. בודקים שסמיכות המרק מתאימה לכם - אם המרק סמיך מדי מוסיפים נוזלים. טועמים ומשפרים טעמים, סוחטים מעל לימון, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

עוד מתכוני מרקים שלי שכדאי לנסות:
מתכון למרק עוף ואטריות
מתכון למרק אפונה
מתכון למרק ירקות עם אורזו

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו