פסטה של חורף. צילום: מאיה דרין

עשירה, לימונית ומנחמת: עכשיו הזמן לפסטה חורפית

מאיה דרין מנצלת את הירוקים שהחורף מביא עמו ומשלבת אותם בפסטה יחד עם נקניקיות ופירורי לחם, והתוצאה - כמו בכפר קטן באיטליה

[object Object]

החורף מביא עמו שפע של עלים ירוקים כעניין שבשגרה, אך החורף הנוכחי מבלבל את עונות השנה ומביא אלינו מוקדם מהרגיל את אפונת הגינה. שילוב של האפונה המתקתקה עם נקניקיות פיקנטיות וגרידת לימון, הופכות מנה של פסטה פשוטה לסופר מהנה, בטח בימים הקרים הללו. כדאי להשקיע עוד רגע ולקלות פירורי לחם על המחבת, אלה ישמשו כמה שמכונה באיטליה ״פרמז׳ן עניים״ וילוו באופן נפלא מנה עשירה שכזאת.

פסטה עם נקניקיות וירוקים ברוטב לימוני, צילום: מאיה דרין


פסטה ירוקים ונקניקיות א לה לימון

רשימת חומרים ל- 4 מנות:

  • 1 חבילת פסטה קצרה מסוג שאוהבים
  • 2 כוסות אפונת גינה טרייה (אפשר גם קפואה)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 בצל קלוף ופרוס דק-דק
  • 4 נקניקיות טובות
  • 20 עלי תרד
  • גרידת לימון מ-1 לימון
  • שמן זית לפי הצורך
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. מנקים את האפונה מהתרמילים, לקראת סוף בישול הפסטה ב-4 הדקות האחרונות מוסיפים למים הרותחים את האפונה.
  3. במחבת גדולה ויבשה קולים את פירורי הלחם להזהבה, שומרים בצד.
  4. חותכים את הנקניקיות לפרוסות או לקוביות, תלוי בסוג.
  5. באותה מחבת מחממים 4 כפות שמן זית, מטגנים עד להזהבה את הנקניקיות.
  6. מוסיפים פרוסות של השום והבצל ומטגנים קלות עם הנקניקיות.
  7. כשהפסטה והאפונה מבושלות מוסיפים למחבת יחד עם רצועות התרד.
  8. מוסיפים שמן זית שיעטוף הכל, מגרדים פנימה גרידת לימון.
  9. מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים מעל את פירורי הלחם הקלויים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו