נודלס כמו בקניונים, רק ותר טעים. צילום: סיוון בריק

"כמו בקניונים" רק יותר טעים - מתכון לנודלס ביתי מושלם

מנה מוקפצת מהירה, מלאה בטעמים של מתוק, חמוץ וחריף, בדיוק כמו שכולם אוהבים

[object Object]

סיון בריק, יוצאת “מאסטר שף” עשתה שינוי דרמטי בחייה כשעזבה קריירה מצליחה בהיי טק לטובת חלום הבישול. ההחלטה הגיעה בזמן שבעלה יצא לשנת מילואים במלחמה, מה שנתן לה את הדחיפה להגשים את עצמה ולהפוך את התשוקה למקצוע. כיום היא כל כולה במטבח, תוך כדי גידול ילדה בן השנה וחצי, מתפעלת עמוד אינסטגרם מצליח ומספרת איך הופכים משבר להזדמנות. 

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Sivan Brick Hen‎‏ (@‏‎sivanbrick‎‏)‎‏

מתוך כל המנות המגרות שסיון מעלה באינסטגרם שלה, בחרנו במתכון הנודלס שלה. "מדובר במנה מהירה, מלאה בטעמים של מתוק, חמוץ וחריף, בול כמו בקניונים. זו מנה מושלמת לכולם – תוכלו לשלב בה חלבון לבחירתכם, או לשמור אותה בגרסה טבעונית עם טופו בלבד".

מהירה, מלאה בטעמים של מתוק, חמוץ וחריף, צילום: סיוון בריק

נודלס "של קניונים"

מרכיבים:

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, פרוס
  • חצי חבילת טופו חתוך לקוביות קטנות או 300 גרם פרגית, חתוכה לרצועות או 300 גרם בקר פרוס דק
  • 5 פטריות טריות, פרוסות דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חצי כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
  • 1/4 כרוב לבן קטן, פרוס דק מאוד
  • 1 גזר, חתוך לגפרורים (ז'וליאנים)
  • כמה עלי בצל ירוק, חתוכים גס
  • 400 גרם אטריות ביצים או אטריות אורז או כל סוג שאוהבים - מבושלות לפי הוראות היצרן
  • חצי לימון סחוט
  • בוטנים קצוצים ובצל ירוק לקישוט

לרוטב:

  • 5 כפות סויה מתוקה כהה
  • 4 כפות רוטב סויה רגיל
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות שמן שומשום
  • חצי כפית צ'ילי גרוס (אפשר להוסיף יותר אם אוהבים חריף)
  • כפית סוכר חום
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה:

  1. הכנת המצרכים מראש: חותכים את כל המרכיבים ומכינים אותם מראש - הבישול מהיר, ולכן חשוב שהכול יהיה מוכן.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת ומניחים בצד.
  3. מחממים שלוש כפות שמן במחבת או בווק רחב. מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מזיזים אותו מעט הצידה ומוסיפים את הטופו/בקר/פרגית, מטגנים עד שהם משנים את צבעם.
  4. הוספת הירקות: מוסיפים את הפטריות, השום והג'ינג'ר הקצוצים. מערבבים ומבשלים כדקה עד שהפטריות מתחילות להצטמצם מעט.
  5. מוסיפים את הכרוב, הגזר והבצל הירוק, מערבבים ומבשלים כחמש דקות נוספות, עד שהכרוב מתרכך ומצטמצם.
  6. שילוב האטריות והרוטב: מוסיפים את האטריות המוכנות למחבת ושופכים מעליהן את הרוטב שהכנתם. מערבבים היטב כך שכל האטריות יצופו ברוטב. אם חסר רוטב, מוסיפים עוד מעט סויה מתוקה כהה.
  7. מבשלים הכול יחד עוד כ-2 דקות, סוחטים חצי לימון מעל ומערבבים שוב.
  8. טועמים את המנה ומתקנים את התיבול לפי הצורך – מוסיפים עוד סויה, סוכר, או צ'ילי מתוק בהתאם לטעמכם.
  9. מגישים חם עם בוטנים קצוצים ובצל ירוק מעל לקישוט.

הערות: לא אוהבים חריף? ותרו על הצ'ילי או החליפו אותו בצ'ילי מתוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו