קאצ'ו א פפה, מבוסס על אטריות ראמן. כן, קראתם נכון. המתכון המקורי התפרסם בניו יורק טיימס, ואם הניו יורק טיימס מחליטים שזה קורה אז זה כבר קרה.
כבר מזמן שחטתי כמה פרות קדושות לאיטלקים (למשל במתכון לכדורי בשר ופסטה בסיר אחד) אז, למה לא להמשיך כמיטב המסורת. מתכון של 10 דקות עם אטריות ראמן מוכנות שיש לכל אחד במזווה ובואו נודה.
למה אני כך כך אוהבת את המתכון הזה? כי הוא זריז, יש בו שלושה מרכיבים (אם לא מחשיבים את התבלינים) וכי למי לא בא קאצ'ו אה פפה ב12 בלילה?
כמה מילים לפני שמתחילים:
- פלפל שחור גרוס רבותיי, שם כל הקסם קורה. יש לכם מכתש ועלי? מצוין, מטחנת תבלינים? מעולה. מטחנה רגילה? אחלה! העיקר שיהיה פלפל שחור גרוס, טחון או כתוש טרי.
קאצ'ו אה פפה ראמן
מצרכים:
- חבילת אטריות ראמן לבישול מהיר (אם הצלחתם לשים ידיים על אטריות ראמן טריות, יותר עדיף)
- מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 2-3 כפות חמאה
- 3/4 כוס גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת
אופן ההכנה
- מבשלים את אטריות הראמן לפי הוראות היצרן, רק קצת פחות, שהן לא יהיו ממש רכות (הבישול יושלם במחבת).
- בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים מחבת גדולה היטב וממיסים את החמאה. מוסיפים את הפלפל השחור הגרוס ומטגנים עד שהארומה של הפלפל מתחילה לעלות.
- עם מלקחיים מעבירים את האטריות למחבת עם 1/3 כוס ממי הבישול של האטריות.
- בהדרגה מוסיפים את הפקורינו או הפרמזן ומערבבים במרץ עד שכל הגבינה נמסה לתוך המים והרוטב מצפה את כל האטריות. הרוטב צריך לעטוף את הפסטה ולהיות קרמי עדין. אם חסרים נוזלים מוסיפים ממי בישול הפסטה.
- מניחים בצלחת ומגרדים על הפסטה עוד פקורינו.