שילוב של עוף עם טעם הארטישוק וחמצמצות הלימון, יוצרים יחד סיר עונתי אמיתי שכולו חורף.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- לבבות הארטישוק יכולים להיות טריים, קפואים או משומרים.
- אל תוותרו על מקל הקינמון.
- אם בא לכם להוסיף שומר, זה יכול להיות רעיון מצוין.
- תמיד תטעמו ושפרו טעמים.
עוף עם ארטישוק, חומוס וזיתים
מרכיבים:
- 7-8 חתיכות עוף, כרעיים או שוקיים. בערך קילו - קילו וקצת
- מלח ופלפל שחור, לתיבול העוף
- 2-3 כפות שמן או לפי מידת הצורך
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1 מקל קינמון
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית חוויאג' למרק או כמון
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי
- 1 כפית כורכום
- 2 כוסות ציר עוף או 2 כוסות מים עם כף גדושה של אבקת מרק עוף (רצוי אורגנית)
- 3 כפות מיץ לימון סחוט
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כוס גרגרי חומוס מקופסת שימורים, שטופים
- 500 גרם לבבות ארטישוק מקופסת שימורים מסוננים, או לבבות ארטישוק קפואים
- 5-10 זיתי קלמטה (לפי הטעם), מגולענים
- להגשה: 2-3 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- בסיר רחב ושטוח, מחממים את השמן על אש גבוהה. מניחים את חלקי העוף על הצד עם העור, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומטגנים עד לקבלת צבע עמוק. הופכים ומטגנים קלות גם את החלק האחר. מוציאים את חלקי העוף מהסיר לצלחת סמוכה.
- מנמיכים את החום לחום בינוני. באותו סיר, מטגנים את הבצל מספר דקות עד שהוא מתרכך ומקבל צבע זהוב. מוסיפים את השום, מערבבים היטב ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את מקל הקינמון, עלה הדפנה ושאר התבלינים. מערבבים היטב ומבשלים דקה עד שעולה ארומה מהסיר.
- מגרדים היטב את התחתית כדי לשחרר את כל הטעם שנמצא שם ומוסיפים 1/2 כוס ציר עוף. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומבשלים את הציר 10 דקות בערך. נותנים לציר להצטמצם מעט.
- מסדרים את חלקי העוף חזרה בסיר, מפזרים את גרגרי החומוס, זיתי הקלמטה ולבבות הארטישוק. מוסיפים כוס וחצי ציר עוף, כך שהעוף יהיה מכוסה לפחות בחציו. מגבירים את החום לבינוני גבוה ומביאים את הסיר לרתיחה עדינה. מבשלים חצי שעה עם מכסה.
- טועמים טיפה מהרוטב ומחליטים אם יש מקום להוסיף תבלינים ומיץ לימון.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ומכניסים את הסיר כשהוא מכוסה לתנור. מבשלים עוד שעה או עד שהעוף מתרכך לגמרי והבשר נופל מהעצם.
- מגבירים את החום ל-200 מעלות ישראל, מסירים את המכסה ונותנים לתבשיל להשחים ולקבל צבע יפה.
- מגישים את התבשיל עם אורז לבן וכוסברה קצוצה.