מסתובבים בינינו אנשים שעוד זוכרים את קרטוניות הגלידה המאורכות שהיו כה פופלאריות בשנות ה-80, מלבן ארוך של גלידה שנארז באריזת קרטון קשיחה במקום במיכלי הפלסטיק ובפיינטים שאנו מכירים היום.
אימא שלי היתה נוהגת לחתוך פרוסות גלידה עם סכין לחם, ולהגיש בצלוחית – ממש כמו פרוסת עוגה. שילוב הטעמים האוהב מכולם, בימי הזוהר העליזים של האייטיז – היה קסטה – שוקו, וניל ותות. עכשיו בשיא עונת התותים ועל כן גם ריבת תותים כמובן, החלטתי לאפות הומאז׳ לטעם הילדות שלי.
חיתוכיות שוקו-תות-וניל
חומרים לתבנית אפיה מרובעת 15 X 20 ס"מ:
לבצק וניל:
- 1 כוס גדושה קמח שקדים או שקדים טחונים
- 2 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 חלמון
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 2 כפיות תמצית וניל או מחית וניל
למילוי:
- 3/4 כוס (250 גרם) ריבת תות
- 1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס
לפירורים:
- 3 כפות קקאו
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכנים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את השקדים, הקמח, החמאה, הסוכר, המלח והווניל לפירורים אחידים.
- מפרישים 1/3 מכמות הפירורים ושומרים בצד.
- מוסיפים לפירורים במעבד המזון את החלמון ומעבדים לבצק רך ואחיד.
- משטחים את הבצק בתבנית משומנת בעזרת האצבעות לקלתית שטוחה
- מכינים את המילוי: מורחים שכבה אחידה של ריבה על פני הבצק בעזרת סכין מריחה ומפזרים פצפוצי שוקולד.
- מכינים את הפירורים: ל-1/3 מכמות פירורי הבצק ששמרנו מוסיפים 3 כפות קקאו ושתי כפות סוכר, מפוררים יחדיו בעדינות בקצות האצבעות ליצירת פירורי בצק קקאו.
- מפזרים את הפירורים ואופים במשך 35-30 דקות.
- מצננים לחלוטין. חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומעבירים לקופסה או מגישים.