השילוש הקדוש: חיתוכיות שתמיד עובדות

מאיה דרין עושה הומאז' לטעמי הגלידה האהובה מהאייטיז

חיתוכיות שוקו-תות-וניל. צילום: מאיה דרין

מסתובבים בינינו אנשים שעוד זוכרים את קרטוניות הגלידה המאורכות שהיו כה פופלאריות בשנות ה-80,  מלבן ארוך של גלידה שנארז באריזת קרטון קשיחה במקום במיכלי הפלסטיק ובפיינטים שאנו מכירים היום.

אימא שלי היתה נוהגת לחתוך פרוסות גלידה עם סכין לחם, ולהגיש בצלוחית – ממש כמו פרוסת עוגה. שילוב הטעמים האוהב מכולם, בימי הזוהר העליזים של האייטיז – היה קסטה – שוקו, וניל ותות. עכשיו בשיא עונת התותים ועל כן גם ריבת תותים כמובן, החלטתי לאפות הומאז׳ לטעם הילדות שלי.

הומאז' לטעמי ילדות, צילום: מאיה דרין

חיתוכיות שוקו-תות-וניל


חומרים לתבנית אפיה מרובעת 15 X 20 ס"מ:

לבצק וניל:

  • 1 כוס גדושה קמח שקדים או שקדים טחונים
  • 2 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 חלמון
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל או מחית וניל

למילוי:

  • 3/4 כוס (250 גרם) ריבת תות
  • 1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס

לפירורים:

  • 3 כפות קקאו
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכנים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את השקדים, הקמח, החמאה, הסוכר, המלח והווניל לפירורים אחידים.
  3. מפרישים 1/3 מכמות הפירורים ושומרים בצד.
  4. מוסיפים לפירורים במעבד המזון את החלמון ומעבדים לבצק רך ואחיד.
  5.  משטחים את הבצק בתבנית משומנת בעזרת האצבעות לקלתית שטוחה
  6. מכינים את המילוי: מורחים שכבה אחידה של ריבה על פני הבצק בעזרת סכין מריחה ומפזרים פצפוצי שוקולד.
  7. מכינים את הפירורים: ל-1/3 מכמות פירורי הבצק ששמרנו מוסיפים 3 כפות קקאו ושתי כפות סוכר, מפוררים יחדיו בעדינות בקצות האצבעות ליצירת פירורי בצק קקאו.
  8. מפזרים את הפירורים ואופים במשך 35-30 דקות.
  9. מצננים לחלוטין. חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומעבירים לקופסה או מגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר