בחג חנוכה האחרון, הכנתי פריקסה, שהיה הצלחה גדולה. הסנדוויץ' הטוניסאי, שבה אותי כל כך, שהטעמים שלו ליוו אותי גם כשהחג נגמר, אז החלטתי לרוץ על אותו רעיון רק עם פסטה.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אם בחרתם להוסיף אנשובי לפסטה, תהיו עדינים עם המלח, האנשובי מלוח מאוד, ותמיד תמיד - תטעמו ושפרו טעמים.
פסטה טונה עם אריסה ולימון במחבת אחת
מצרכים:
- 1 בצל בינוני קצוץ היטב
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1-2 פילה אנשובי קצוץ (אופציה, אבל מומלץ)
- 2 כפות לימון כבוש קצוץ (או ממרח)
- 1 כף אריסה (אפשר יותר לפי מידת החריפות הרצויה)
- 1/4 כוס פלפל קלוי קצוץ (אופציה)
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 חבילת שימורי עגבניות מרוסקות
- 1 כפית מלח (או לפי הטעם)
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כורכום
- 1 חבילת פסטה קצרה, חלולה דוגמת פנה
- 1 חבילת טונה בשמן
- להגשה: כוסברה ופטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
- למחבת חסינת חום (מתאימה לתנור), על אש בינונית, שופכים את השמן שיש בפחית הטונה למחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות, מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מטגנים דקה-שתיים עד שהבצל הופך שקוף.
- מוסיפים את האנשובי ומערבבים היטב, מוסיפים את הלימון הכבוש והאריסה. מערבבים היטב ומטגנים עד שארומה עולה מהתבשיל.
- מוסיפים את הפלפל הקלוי, רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים היטב.
- מוסיפים שתי כוסות מים ואת הפסטה ונותנים לתבשיל להגיע לרתיחה.
- מנמיכים את החום לבינוני-נמוך ונותנים לפסטה להתבשל 7-10 דקות בערך עד שהיא מתרככת. מסירים את המחבת מהאש.
- מוסיפים את הטונה ומערבבים היטב. אם צריך - מוסיפים מעט מים.
- מכניסים את המחבת לתנור ל-15 דקות עד שהפסטה מתרככת לגמרי והתבשיל מצטמצם.
- מעבירים את התנור למצב גריל ונותנים לפסטה להשחים ולקבל קריספיות וצבע יפה, כחמש דקות.
- מוציאים מהתנור, מפזרים מעט כוסברה ופטרוזיליה, מגישים חם.