תודו לנו אח"כ: זאת הדרך הכי טעימה להכין פסטה

בישול כיסוני פסטה ממולאים בתוך המרק, הופך את כל העסק לנחמה המושלמת

מרק טורטליני עשיר ומנחם. צילום: ליאת נעמי שירית

הילדים שלי לא שונים מכל ילדי העולם, הם אוהבים פסטה, על כל נגזרותיה ועל כל צורותיה, ואם פסטה אז למה לא במרק? וכך נולד מרק הטורטליני.

המתכון הכי פשוט בעולם, אני עושה שימוש כמובן בטורטליני קפוא או מצונן, אתם יכולים לבחור בכיסונים אחרים שאתם אוהבים, או כל פסטה ממולאת שיש בהישג ידכם.

ילדים אוהבים, מבוגרים גם, צילום: ליאת נעמי שירית


מרק טורטליני

מצרכים:

  • 2-3 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 4-5 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 גזר גדול או 2 בינוניים קצוצים היטב
  • 1 פקעת שומר קצוצה היטב (אופציה)
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/4 כפית אורגנו
  • 1 כפית סוכר.
  • מלח, פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • 8 כוסות ציר ירקות או מים
  • 1 כוס שמנת לבישול (אפשר יותר, אפשר פחות)
  • 1 חבילה של מיני טורטליני קפואה או מהמקרר (או כל כיסונים/פסטה ממולאת שאוהבים)
  • חופן עלי קייל או מנגולד (אפשר להמיר בתרד)
  • חופן עלי בזיליקום
  • להגשה: שבבי פרמזן או פרמזן מגורר

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול וכבד על להבה בינונית נמוכה, שמים שמן ומטגנים את הבצל, כשתי דקות.
  2. מוסיפים את הסלרי, הגזר, השומר והשום, מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים: הפפריקה, האורגנו, הסוכר, המלח והפלפל השחור. מערבבים היטב ונותנים לירקות השורש להתרכך, בערך 10 דקות, מערבבים מדי פעם.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את שימורי העגבניות ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את ציר הירקות או מים ומגבירים את הלהבה לבינונית-גבוהה. מביאים את המרק לרתיחה עדינה ומבשלים 3-4 דקות.
  5. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ונותנים למרק להתבשל עוד 15 דקות בערך.
  6. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הקייל או המנגולד, השמנת והטורטליני.
  7. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים את המרק עוד 4-5 דקות. טועמים את הטורטליני ומוודאים שהוא התרכך ומבושל.
  8. טועמים את המרק משפרים טעמים ומגישים.
בתיאבון, צילום: ליאת נעמי שירית

בטור הקודם שיתפה ליאת במתכון לסינבון 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר