מנת פתיחה קטנה, זריזה וממזרית מתאבן שנועד לעורר את התיאבון לקראת עיקר הארוחה. הכי פשוט בעולם.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אפשר להמיר את הגבינה בכל גבינה, את הריבה - בכל ריבה ואפשר להוסיף פרי או חתיכות פרי. בקיצור, במקרה הזה - אפשר ורצוי לשחק באוכל.
נשנושי בצק עלים עם גבינת ברי וריבת דובדבנים
חומרים:
- בצק עלים, מופשר
- גלגל גבינת ברי, פרוס לקוביות קטנות
- ריבת דובדבנים או כל ריבה אחרת
- פיסטוקים קצוצים, אגוזי מלך או כל אגוז אחר
- עשבי תיבול: טימין/רוזמרין/עירית וכו'
- תבנית מיני מאפינס של 24 שקעים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
- משמנים בעזרת ספריי שמן תבנית מיני מאפינס של 24 שקעים, מניחים בצד.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מחלקים וחותכים את הבצק לריבועים שווים (חשוב שהריבוע יכסה את שקע המאפינס).
- שמים את ריבוע הבצק במרכז השקע ודוחפים אותו עד הסוף כך שירפד את כל השקע.
- מניחים קוביה של גבינת ברי בתוך הבצק, שמים כפית יפה של ריבת דובדבנים, מפזרים מעל שברי אגוזים ומוספים כמה עלים של רוזמרין (כאמור, זאת רק הצעת הגשה - אתם יכולים לשנות אותה כאוות נפשכם).
- מכניסים לתנור למשך 15 דקות או עד שהמאפה זהוב ויפה.