מארחים הערב? מנה ראשונה מרשימה במינימום עבודה

קחו רעיון למנת פתיחה קטנה, זריזה וממזרית, שתשדרג כל ערב ביתי

נשנושי בצק עלים עם גבינת ברי ופרי. צילום: ליאת נעמי שירית

מנת פתיחה קטנה, זריזה וממזרית מתאבן שנועד לעורר את התיאבון לקראת עיקר הארוחה. הכי פשוט בעולם.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אפשר להמיר את הגבינה בכל גבינה, את הריבה - בכל ריבה ואפשר להוסיף פרי או חתיכות פרי. בקיצור, במקרה הזה - אפשר ורצוי לשחק באוכל.
מעולה לאירוח, צילום: ליאת נעמי שירית

נשנושי בצק עלים עם גבינת ברי וריבת דובדבנים

חומרים:

  • בצק עלים, מופשר
  • גלגל גבינת ברי, פרוס לקוביות קטנות
  • ריבת דובדבנים או כל ריבה אחרת
  • פיסטוקים קצוצים, אגוזי מלך או כל אגוז אחר
  • עשבי תיבול: טימין/רוזמרין/עירית וכו'
  • תבנית מיני מאפינס של 24 שקעים

אופן ההכנה:

  1.  מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
  2. משמנים בעזרת ספריי שמן תבנית מיני מאפינס של 24 שקעים, מניחים בצד.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מחלקים וחותכים את הבצק לריבועים שווים (חשוב שהריבוע יכסה את שקע המאפינס).
  4. שמים את ריבוע הבצק במרכז השקע ודוחפים אותו עד הסוף כך שירפד את כל השקע.
  5. מניחים קוביה של גבינת ברי בתוך הבצק, שמים כפית יפה של ריבת דובדבנים, מפזרים מעל שברי אגוזים ומוספים כמה עלים של רוזמרין (כאמור, זאת רק הצעת הגשה - אתם יכולים לשנות אותה כאוות נפשכם).
  6. מכניסים לתנור למשך 15 דקות או עד שהמאפה זהוב ויפה.
מוזמנים להיות יצירתיים, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר