לביבות פולנטה פרמזן. צילום: איתיאל ציון

השילוב המושלם: אלו הלביבות הכי טעימות שתכינו השנה

מאפיית ביסקוטי עושה את זה שוב, עם השילוב שלא ידענו שאנחנו צריכים • לביבות פולנטה ופרמזן - קבלו אותן

[object Object]

ההכנות לקראת חנוכה מעלות הילוך ואנחנו ממשיכים לשתף אתכם במתכוני הלביבות שיצרו השף קונדיטורים אמיר פורת ויוחנן שניאור מקונדיטוריית ביסקוטי, במיוחד עבורנו.

אחרי המתכון ללביבות בטטה אפויות ללא קמח, והמתכון ללביבות זוקיני משגעות, הגיע הזמן להעלות הילוך עם שילוב מקורי, אבל כל כך מתבקש. 

מצליחים לראות כמה הן טעימות?,

לביבות פולנטה פרמזן

רכיבים (לכ-20 לביבות):

  • 480 מ"ל חלב (2 כוסות)
  • 1/2 כוס קמח תירס
  • 50 גרם חמאה
  • 40 גרם גבינת פרמזן מגורדת (1/4 כוס)
  • 1 כוס גרגרי תירס מסוננים
  • 2.5 גרם מלח (חצי כפית)
  • 1/2 ליטר שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. בקלחת מביאים את החלב לרתיחה.
  2. מוסיפים תוך כדי ערבוב את קמח התירס בכמה פעימות. ממשיכים לבשל כחמש דקות עד להסמכה.
  3. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה, הפרמזן וגרגרי התירס. מקפלים לתערובת אחידה.
  4. מכניסים למקרר לכשעה להתייצבות.
  5. משמנים מעט את הידיים ומכינים לביבות בגודל הרצוי.
  6. מטגנים בשמן עמוק כשתי דקות מכל צד עד להזהבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו